Ο μακελάρης της Νορβηγίας τώρα και φοιτητής πολιτικών επιστημών - iefimerida.gr

Ο μακελάρης της Νορβηγίας τώρα και φοιτητής πολιτικών επιστημών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αίσθηση έχει προκαλέσει εδώ και καιρό η αίτηση του μακελάρη της Νορβηγίας, Άντερς Μπρέιβικ να γραφτεί στο Πανεπιστήμιο.

Ο Μπρέιβικ, που δολοφόνησε εν ψυχρώ 77 ανθρώπους τον Ιούλιο του 2011 πρόκειται να παρακολουθήσει πολιτικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο του Όσλο, αλλά δε θα είναι σε θέση να πάρει πτυχίο λόγω του ότι δεν πληροί τις προϋποθέσεις.

Όπως αναφέρει η Guardian, ο λόγος που ο 34χρονος έγινε δεκτός σύμφωνα με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου, είναι πως όλοι οι πολίτες έχουν δικαίωμα στην ανώτατη εκπαίδευση και να να επιτρέψουν στον Μπρέιβικ να φοιτήσει αποδεικνύει πως οι αξίες της κοινωνίες είναι θεμελιωδώς διαφορετικές από τις δικές του.

Ο 34χρονος θα μελετά από το κελί του και θα μπορεί να δανείζεται τα βιβλία που θα του χρειαστούν, ενώ θα του παραχωρηθεί ξεχωριστό δωμάτιο μελέτης. Δεν θα έχει απευθείας επαφή με το προσωπικό του πανεπιστημίου και σε καμία περίπτωση δεν θα γίνει δεκτός στην πανεπιστημιούπολη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ