O Economist βάζει τη Μέρκελ σε κίονα-Γύρω της βουλιάζουν τα Ευρωπαϊκά ερείπια - iefimerida.gr

O Economist βάζει τη Μέρκελ σε κίονα-Γύρω της βουλιάζουν τα Ευρωπαϊκά ερείπια

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πρωταγωνιστεί στα εξώφυλλα όσο ποτέ άλλοτε. Τώρα ήταν η σειρά του Economist, μετά τα γερμανικά Spiegel και Süddeutsche Zeitung, να φιλοξενήσει στην πρώτη του σελίδα «Μια γυναίκα για να κυριαρχήσει σε όλους», όπως γράφουν για τη Άνγκελα Μέρκελ.

Το περιοδικό τοποθέτησε την Γερμανίδα Καγκελάριο πάνω σε ένα κίονα ιωνικού ρυθμού όπου γύρω της βυθίζονται τα ευρωπαϊκά ερείπια: Ο Παρθενώνας, ο Πύργος της Πίζας, ο πύργος του Άιφελ...

Όπως αναφέρει ο αρθρογράφος, η Μέρκελ δεν έκανε τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις στο εσωτερικό της χώρας της και μπλόκαρε την τραπεζική ένωση.

Σημειώνεται πάντως ότι «Παρόλα αυτά εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι η Μέρκελ είναι ο σωστός ηγέτης για την Γερμανία και την Ευρώπη, πρωτίστως για αυτό που είναι: η ιδανικότερη δημοκρατική αρχηγός του κόσμου και σαφέστατα ασφαλέστερη από οποιονδήποτε αριστεριστή αντίπαλό της. Κυρίως όμως γιατί πιστεύουμε αυτό που ακόμα και τώρα μπορεί να γίνει -η ηγέτιδα που τόσο απεγνωσμένα χρειάζεται η Γερμανία και η Ευρώπη».

Το περιοδικό συγκρίνει την Άνγκελα Μέρκελ με ηγέτες όπως ο Ομπάμα και ο Κάμερον, ως τους ηγέτες που είχαν μια θεαματική άνοδο και πτώση ενώ απαριθμεί τα επιτεύγματά της: κράτησε την Ελλάδα στο ευρώ, έβαλε τους βόρειους να πληρώσουν τα πακέτα διάσωσης, έβαλε τους Ισπανούς να κάνουν αδιανόητες μεταρρυθμίσεις και απάλλαξε την Ευρώπη από «κλόουν» επιπέδου Μπερλουσκόνι, όπως λέει χαρακτηριστικά.

O Economist βάζει τη Μέρκελ σε κίονα-Γύρω της βουλιάζουν τα Ευρωπαϊκά ερείπια   | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ