Κλειδώνει το νέο κύμα διαθεσιμότητας για 2.000 δημοσίους υπαλλήλους - iefimerida.gr

Κλειδώνει το νέο κύμα διαθεσιμότητας για 2.000 δημοσίους υπαλλήλους

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο Μέγαρο Μαξίμου συνεδριάζει, στις 13:00 το μεσημέρι στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Στην συνεδρίαση αναμένεται να οριστικοποιηθεί ο κατάλογος με τα ονόματα 12.500 υπαλλήλων που υπάγονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

Η αντίστροφη μέτρηση για τις αποχωρήσεις από το Δημόσιο έχει ξεκινήσει και απομένουν οι κοινές υπουργικές αποφάσεις για την κατάργηση συνολικά 2.000 οργανικών θέσεων από 11 υπουργεία. Με αυτές τις ΚΥΑ θα επιτευχθεί ο στόχος της κυβέρνησης για να μπουν σε διαθεσιμότητα 12.500 υπάλληλοι μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.

Αγκάθι η εμπλοκή με τους 1.500 διοικητικούς υπαλλήλους των Πανεπιστημίων

Τρέχει να προλάβει η κυβέρνηση τα χρονοδιαγράμματα των δανειστών, ωστόσο σκοντάφτει στα Πανεπιστήμια και τους πρυτάνεις που αρνούνται να στείλουν τις λίστες με τους 1.500 διοικητικούς υπαλλήλους που θα μπουν σε διαθεσιμότητα. Ωστόσο το υπουργείο Παιδείας είναι αποφασισμένο να προχωρήσει ακόμα και σε οριζόντιες απομακρύνσεις.

Το χρονοδιάγραμμα των απολύσεων μέσα στο 2014

Πλην των 2.000 απολύσεων που εκκρεμούν έως το τέλος του τρέχοντος έτους, το πρώτο τρίμηνο του 2014 –δηλαδή έως τα τέλη Μαρτίου– θα πρέπει να τεθούν εκτός Δημοσίου 1.000 ακόμα υπάλληλοι. Εως τον Ιούνιο επιπλέον 4.000, 1.500 εντός του Ιουλίου και 1.500 εντός του Αυγούστου. Στο τέλος του Σεπτεμβρίου, με το κλείσιμο δηλαδή του τρίτου τριμήνου, θα πρέπει να γίνουν 2.000 ακόμα απολύσεις, ενώ απομένουν άλλες 1.000 έως το τέλος Δεκεμβρίου του 2014, προκειμένου να συμπληρωθεί ο ζητούμενος αριθμός.

Η υλοποίηση του μέτρου της διαθεσιμότητας αποτελεί προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της δόσης του Οκτωβρίου ύψους 1 δισεκατομμυρίου ευρώ. Προαπαιτούμενο αποτελεί επίσης η αναδιάρθρωση ή εκκαθάριση των ΕΛΒΟ, ΕΑΣ και ΛΑΡΚΟ που παραμένει σε εκκρεμότητα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ