Η Άννα Φρανκ στην Αθήνα - iefimerida.gr

Η Άννα Φρανκ στην Αθήνα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Ημερολόγιο της Άννας Φρανκ είναι από τα έργα που έχουν ευτυχήσει να ανεβαίνουν συχνά στη θεατρική σκηνή διεθνώς αφού όσα χρόνια κι αν περάσουν η ιστορία της Άννας που κρύβεται μαζί με την οικογένειά της από τους Ναζί μέσα σε τέσσερις τοίχους αλλά ονειρεύεται με πάθος την αληθινή ζωή εκεί έξω δεν παύει να συγκινεί.

Το έργο-ντοκουμέντο, που βραβεύτηκε Πούλιτζερ το 1956, βασίζεται στο ημερολόγιο που κρατούσε η έφηβης Γερμανοεβραίας στη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, παίζεται αυτή τη στιγμή στην Αθήνα στο Θέατρο Άνεσις, στη σκηνή «Ανδρέας Βουτσινάς» σε σκηνοθεσία της Ρέινας Εσκενάζυ και είναι μια καλή πρόταση ειδικά για τους νέους και τα λίγο πιο μεγάλα παιδιά που θέλουν να δουν κάτι κλασικό που θα τους κάνει να σκεφτούν και να νιώσουν πολλά.

Η μετάφραση είναι των Δ. Μοθωναίου, Β. Παναγοπούλου, τα σκηνικά της Μ. Αναστασοπούλου, τα κοστούμια της Κ. Τσακότα και οι φωτισμοί της Κ. Μαραγκουδάκη.

Παίζουν οι Στέφανος Κυριακίδης, Αφροδίτη Γρηγοριάδου, Έφη Γούση, Αποστόλης Τότσικας.

Θέατρο Άνεσις, Κηφισίας 14, Αμπελόκηποι, τηλ.: 2107488881

Τετ. (λαϊκή), Σάβ. 6.30 μ.μ., Πέμ. (λαϊκή), Κυρ. 7.30 μ.μ. Παρ., Σάβ. 9.15 μ.μ.
Εισ.:

€ 23, λαϊκή, φοιτ.: € 17, ομαδικά: € 14.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ