Οριστικά στο σπίτι του – Το ΣτΕ επικύρωσε απόλυση εφοριακού για υπεξαίρεση 223.000 ευρώ - iefimerida.gr

Οριστικά στο σπίτι του – Το ΣτΕ επικύρωσε απόλυση εφοριακού για υπεξαίρεση 223.000 ευρώ

Οριστικά στο σπίτι του – Το ΣτΕ επικύρωσε απόλυση εφοριακού για υπεξαίρεση 223.0
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την οριστική απόλυση εφοριακού επικύρωσε με σχετική απόφασή του το Συμβούλιο Επικρατείας. Ο άνδρας, που εχει καταδικαστεί για υπεξαίρεση 223.000 ευρώ από την υπηρεσία του, δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο.

Η υπόθεση ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2007, όταν ο εφοριακός παραπέμφθηκε από τον υπουργό Οικονομικών στο πρωτοβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο για τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος «κατά τον Ποινικό Κώδικά και άλλους ειδικούς ποινικούς νόμους» και για χαρακτηριστική αναξιοπρεπή ή ανάξια για υπάλληλο διαγωγή εντός της υπηρεσίας.

Τρία χρόνια αργότερα του επιβλήθηκε η πειθαρχική ποινή της οριστικής παύσης, αλλά άσκησε ένσταση. Λίγο αργότερα το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών τον καταδίκασε σε κάθειρξη 7 ετών για δυο υπεξαιρέσεις συνολικού ύψους 223.000 ευρώ οι οποίες τελέσθηκαν «με ιδιαίτερα τεχνάσματα σε βάρος του Δημοσίου κατ' εξακολούθηση», ενώ παράλληλα του επιβλήθηκε και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για 4 χρόνια.

Στο τέλος του 2010 το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο επικύρωσε την πρωτοβάθμια απόφαση και του επέβαλε με τη σειρά του και πάλι την ίδια πειθαρχική ποινή της οριστικής απόλυσης. Ομως ο εφοριακός προσέφυγε στο ΣτΕ, ζητώντας την ακύρωση της απόφασης. Τελικά, κατά την ημέρα της συζήτησης της αίτησής του δεν παρουσιάστηκε ούτε εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο, με αποτέλεσμα να απορριφθεί η αίτησή του, να επικυρωθεί φυσικά η πειθαρχική ποινή της οριστικής παύσης που του είχε επιβληθεί, ενώ παράλληλα του επιδικάστηκε και δικαστική δαπάνη 460 ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ