Το Nissan X-Trail αποκτά καμπύλες στην 3η του γενιά και παραμένει ικανό off road - iefimerida.gr

Το Nissan X-Trail αποκτά καμπύλες στην 3η του γενιά και παραμένει ικανό off road

Το Nissan X-Trail αποκτά καμπύλες στην 3η του γενιά και παραμένει ικανό off road
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το καινούργιο Χ-Trail βάζει ένα τέλος στην εποχή της ευθείας για το μεσαίο ιαπωνικό SUV, καθώς τα γωνιώδη αμαξώματα των δύο πρώτων γενιών που αποδείχθηκαν ιδιαίτερα επιτυχημένα σχεδιαστικά –δεν είναι και λίγο να μένει ένα μοντέλο 6 χρόνια σε μια ιδιαίτερα ανταγωνιστική κατηγορία- δίνουν τη θέση τους σε μια πιο σύγχρονη προσέγγιση.

Που ακολουθεί το design του Qashqai στο πιο μοντέρνο, που έχει χαρακτηριστική τελευταία κολώνα και ιδιαίτερα πίσω φώτα και που δεν δείχνει τόσο hard core, αλλά με βάση τις τεχνικές προδιαγραφές, όσες γνωρίζουμε μέχρι στιγμής, δεν δείχνει να υστερεί σε τίποτα.

Ανάλογο είναι το στυλ και στο εσωτερικό, όπου το X-Trail έχει σχεδιαστεί ευθύς εξαρχής ως επταθέσιο, με την τελευταία σειρά καθισμάτων του να διπλώνει και να κρύβεται όταν δεν χρειάζεται και τη μεσαία να μπορεί να μετακινηθεί κατά μήκος για χάρη της πρακτικότητας και της ευελιξίας. Παράλληλα για πρώτη φορά σε Nissan χρησιμοποιείται το καινούργιο διαδραστικό σύστημα επικοινωνίας οδηγού, αυτοκινήτου και έξυπνων συσκευών, για το οποίο η ιαπωνική εταιρεία έχει εξελίξει δικό της software με ειδικό application.

Το καινούργιο X-Trail είναι πιο αεροδυναμικό αλλά και πιο ελαφρύ σε σχέση με τον προκάτοχό του και παρόλο που δεν έχει ανακοινωθεί κάτι για τους κινητήρες του πρέπει να θεωρείται βέβαιο πως θα είναι πιο οικονομικό και καθαρό. Όπως βέβαιo είναι πως θα χρησιμοποιηθεί και πάλι το σύστημα τετρακίνησης All Mode 4x4i, που ελέγχεται από έναν περιστροφικό διακόπτη που μετακινήθηκε εδώ δίπλα στο μοχλό ταχυτήτων. Το All Mode 4x4i δίνει στον οδηγό τη δυνατότητα να επιλέξει την κίνηση μόνο μπροστά, την αυτόματη κατανομή της ροπής και στον πίσω άξονα όποτε συντρέχει λόγος ή το κλείδωμα, μέχρι κάποια ταχύτητα, της μετάδοσης και στους δύο άξονες. Ταυτόχρονα υπάρχει και πλήρες σετ ηλεκτρονικών βοηθημάτων -πέρα από το δεδομένο πλέον ESP- για κίνηση σε περιοχές με έντονη κλίση.

Οι πωλήσεις του καινούργιου X-Trail αναμένεται να ξεκινήσουν τον Ιούλιο του 2014, ενώ αξίζει να σημειώσουμε πως εντάσσεται σε έναν ευρύτερο πρόγραμμα νέων Nissan, που λέγεται Nissan Power 88, έχει ξεκινήσει το 2011 και θα ολοκληρωθεί το 2016.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ