Κουβέλης: Δεν πρόκειται να συνεργαστούμε με τον ΣΥΡΙΖΑ όσο υποστηρίζει την μονομερή καταγγελία του Μνημονίου

«Οχι» σε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ όσο υποστηρίζει την θέση της μονομερούς καταγγελίας του Μνημονίου και της στάσης πληρωμών, είπε ο Φώτης Κουβέλης κατά τη διάρκεια των δηλώσεων του στην 78η ΔΕΘ. Πυρά και κατά ΠΑΣΟΚ- ΝΔ.

Ο κ. Κουβέλης, χαρακτήρισε την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ «καταστροφική», η οποία εκφράζεται με το σύνθημα «ή αυτοί ή εμείς», ενώ έκανε λόγο για έναν «κακέκτυπο δικομματισμό» μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας.

Στη συνέχεια, σε ερώτηση που του έγινε για το εάν θα συμμετείχε εκ νέου σε μια κυβέρνηση συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ και την Νέα Δημοκρατία χωρίς όμως τον Αντώνη Σαμαρά για πρωθυπουργό, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τόνισε πως «το πρόβλημα δεν είναι τα πρόσωπα, αλλά η ουσία της πολιτικής που ακολουθείται», ενώ υποστήριξε πως σε περίπτωση που ο πρωθυπουργός επιλέξει να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές, η παρούσα Βουλή μπορεί να δώσει κυβέρνηση.

Ο κ. Κουβέλης δήλωσε «υπερήφανος» για τη στάση της ΔΗΜΑΡ και για τη συμμετοχή και την αποχώρηση από την κυβέρνηση συνεργασίας, ενώ για τα χαμηλά ποσοστά που εμφανίζει η ΔΗΜΑΡ στις τελευταίες δημοσκοπήσεις, ανέφερε πως «ο κόσμος θα αρχίσει να συνειδητοποιεί την ορθότητα των επιλογών της Δημοκρατικής Αριστεράς».

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ανέβασε και τις «αντιπολιτευτικές στροφές», κατηγορώντας το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ ότι κινούνται «σε συντηρητική κατεύθυνση», ενώ ζήτησε την αλλαγή της πολιτικής των Μνημονίων, καθώς αποδείχθηκε «κοινωνικά άδικη και οικονομικά αναποτελεσματική».

Τέλος, ο κ. Κουβέλης δήλωσε πως συνεχίζονται οι προσπάθειες για την διαμόρφωση του κεντροαριστερου «τρίτου πόλου», ωστόσο διέψευσε πως συζήτησε το ενδεχόμενο συνεργασίας του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Χάρη Καστανίδη με την Αγίου Κωνσταντίνου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ