Oλυμπιακοί Αγώνες με Φουκουσίμα; Σκίτσο γαλλικής εφημερίδας προκαλεί την οργή του Τόκιο - iefimerida.gr

Oλυμπιακοί Αγώνες με Φουκουσίμα; Σκίτσο γαλλικής εφημερίδας προκαλεί την οργή του Τόκιο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οργίστηκε το Τόκιο με τη γελοιογραφία της γαλλικής σατιρικής εφημερίδας "Le Canard Enchaine" κι η Ιαπωνία ετοιμάζεται να καταθέσει διάβημα διαμαρτυρίας μέσω της γαλλικής πρεσβείας που εδρεύει στην ιαπωνική πρωτεύουσα, καθώς το σκίτσο συνδέει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 με το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα.

Δύο αποστεωμένοι παλαιστές σούμο με τρία πόδια και τρία χέρια (!) βρίσκονται μπροστά από τους πυρηνικούς αντιδραστήρες του εργοστασίου και κάποιος ανακοινώνει ότι "χάρη στη Φουκουσίμα, το σούμο είναι πλέον Ολυμπιακό άθλημα".

"Αυτή η γελοιογραφία ενοχλεί βαθιά τα αισθήματα όσων επλήγησαν από τον σεισμό. Είναι απρεπές και δίνει λανθασμένη εντύπωση για το θέμα με το μολυσμένο νερό της Φουκουσίμα. Είναι υπερβολικά λυπηρό!", δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Ιαπωνίας, Γιοσιχίντε Σούγκα.

Μία άλλη γελοιογραφία παρουσιάζει κολυμβητές με προστατευτικές για τη ραδιενέργεια στολές να στέκονται μπροστά από μία πισίνα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας "Tokyo Shimbun".

Πριν αναλάβει το Τόκιο τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020 ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε έχει διαβεβαιώσει την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή ότι η διαρροή ραδιενεργού ύδατος βρίσκεται "υπό έλεγχο".

Θυμίζουμε ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που τα γαλλικά ΜΜΕ οργίζουν την Ιαπωνία. Πέρυσι, γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο μετέδωσε μία παραποιημένη φωτογραφία που έδειχνε τον τερματοφύλακα της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου, Εϊτζι Καουασίμα με τέσσερα χέρια, αναφερόμενο σε απόκρουσή του και σχολιάζοντας "Το Φαινόμενο Φουκουσίμα". Το κανάλι υποχρεώθηκε να ζητήσει συγγνώμη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ