Μπαμπινιώτης κατά Ρεπούση: Δεν πρέπει να γινόμαστε συνομιλητές φληναφημάτων - iefimerida.gr

Μπαμπινιώτης κατά Ρεπούση: Δεν πρέπει να γινόμαστε συνομιλητές φληναφημάτων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο διακεκριμένος γλωσσολόγος, καθηγητής Γιώργος Μπαμπινιώτης εξαπέλυσε λάβρους κατά της Μαρία Ρεπούση αναφορικά με τις τοποθετήσεις της βουλευτή της ΔΗΜΑΡ ότι τα Αρχαία Ελληνικά είναι μια νεκρή γλώσσα και πρέπει να μειωθεί η ύλη της στο σχολείο.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM, ο κ. Μπαμπινιώτης χαρακτήρισε αντιεπιστημονικές τις απόψεις της και τόνισε: «Δεν πρέπει γινόμαστε συνομιλητές φληναφημάτων».

Ο πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών σημείωσε συγκεκριμένα: «Μήπως δίνεται υπερβολική έμφαση στην άποψη ενός προσώπου, που δικαιούται να την εκφράσει; Από τη στιγμή όμως που θα πει ότι η γλώσσα μας είναι νεκρή, δεν έχει καμία επαφή με την πραγματικότητα, με την επιστήμη και την αλήθεια. Λέει άλλα αντ' άλλων. Και θέλει προσοχή. Ίσως θα έπρεπε να μην προβάλλουμε πολύ τέτοιες απόψεις ξεπερασμένες, παλιομοδίτικες και χωρίς καμία επιστημονική βάση».

Ο πρώην πουργός Παιδείας επεσήμανε επιπλέον: «Αυτά είναι ανεπιστημονικά και εκτός κάθε συζήτησης. Δεν πρέπει λοιπόν να δίνουμε έμφαση και να γινόμαστε συνομιλητές φληναφημάτων. Θα σεβόμουν μια κριτική "θέλω λιγότερες ώρες Αρχαία και περισσότερες Ιστορία". Είναι άλλο όμως να λες τη γλώσσα σου νεκρή».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ