Το Γερμανικό οικονομικό ινστιτούτο DIW αμφισβητεί την Μέρκελ: Ενα νέο πακέτο δεν θα σώσει την Ελλάδα- Μόνη λύση είναι το «κούρεμα» - iefimerida.gr

Το Γερμανικό οικονομικό ινστιτούτο DIW αμφισβητεί την Μέρκελ: Ενα νέο πακέτο δεν θα σώσει την Ελλάδα- Μόνη λύση είναι το «κούρεμα»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε πλήρη αμφισβήτηση της γραμμής Μέρκελ- Σόιμπλε όσον αφορά την πορεία της ελληνικής οικονομίας προχωρά το Γερμανικό Οικονομικό Ινστιτούτο DIW, το οποίο χαρακτηρίζει εντελώς εσφαλμένη κίνηση, ένα νέο δάνειο προς την χώρα.

Ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Φέρντιναντ Φίχτνερ, υποστηρίζει πως «η Ελλάδα δεν έχει ακόμη κατορθώσει να επιλύσει τα οικονομικά και δημοσιονομικά της προβλήματα» και ούτε θα έρθει κάποια λύση στο προσεχές μέλλον καθώς χαρακτηρίζει την οικονομία της χώρας «αφερέγγυα».

Παράλληλα, ο επικεφαλής του DIW απορρίπτει την χρησιμότητα ενός νέου πακέτου στήριξης της ελληνικής οικονομίας, υποστηρίζοντας πως «δεν προκειται να βοηθήσει» και πως το μόνο αποτέλεσμα που θα επιφέρει, θα είναι η «επανάληψη των λαθών του παρελθόντος».

«Μόνη λύση είναι ένα γενναίο ''κούρεμα'' του χρέους της Ελλάδας», υποστηρίζει ο Φίχτνερ αν και αναγνωρίζει την δυσκολία του εγχειρήματος και επισημαίνει πως κατά πάσα πιθανότητα «οι Ευρωπαίοι πολιτικοί θα αποφασίσουν για μια ακόμη φορά να πείσουν τους ψηφοφόρους τους πως πρέπει κι άλλα κεφάλαια να σπαταληθούν -ή να χαθούν- για την Ελλάδα».

Τέλος, ο επικεφαλής του DIW προειδοποιεί πως αν υπάρξει τελικά ένα νέο, τρίτο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα, δεν θα είναι το τελευταίο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ