«Παρέλαση» οίκων και ξένων fund managers στην Αθήνα - iefimerida.gr

«Παρέλαση» οίκων και ξένων fund managers στην Αθήνα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Λίγες μόνο ημέρες μετά την ολοκλήρωση του 8ου ετήσιου roadshow του Χ.Α. στο Λονδίνο, τη σκυτάλη παραλαμβάνουν οι μεγάλοι οίκοι που παραδοσιακά παρακολουθούν το ελληνικό χρηματιστήριο και αρκετά – γνωστά και άγνωστα – funds που επενδύουν σε αναδυόμενες αγορές», αναφέρει δημοσίευμα του N. Χρυσικόπουλου στο Capital.gr..

Σύμφωνα με το άρθρο:

«Οι συναντήσεις έχουν ήδη κλειστεί και περιλαμβάνουν ορισμένες από τις ελληνικές εταιρείες που θα συμμετάσχουν στο δείκτη MSCI Emerging Markets, ήτοι τον ΟΤΕ, τον ΟΠΑΠ, την ΕΤΕ, την Alpha, την ΔΕΗ, την Jumbo, την Folli Follie Group, τα ΕΛΠΕ και άλλες εισηγμένες, μέχρι τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ αλλά και υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη.

[...] Μετά το ταξίδι που πραγματοποίησαν τον περασμένο μήνα επενδυτική ομάδα με επικεφαλής την Morgan Stanley, μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα θα αφιθχεί στην Αθήνα πολυπληθής ομάδα διαχειριστών κεφαλαίων υπό την σκέπη της ελβετικής τράπεζας UBS. Πρόκειται για ένα tour που πραγματοποιείται στις αναδυόμενες αγορές (μεταξύ των οποίων και της Τουρκίας), το οποίο φέτος θα πραγματοποιήσει στάση και στην Ελλάδα.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως η επίσκεψη θα συνδυαστεί και με την έλευση στην Αθήνα fund managers με εστίαση σε αναδυόμενες αγορές της εταιρείας διαχείρισης αμοιβαίων κεφαλαίων Fidelity. Ο επενδυτικός οίκος δεν είναι ο μόνος που εξετάζει ευκαιρίες τοποθετήσεων για τα αμοιβαία κεφάλαια που διαχειρίζεται, καθώς ανάλογες ευκαιρίες αναζητούν επίσης τα funds της Schroders και της Wellington».

Πηγή: Capital.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ