Είναι πολλά τα λεφτά: Εσπασαν κάθε ρεκόρ οι δισεκατομμυριούχοι του πλανήτη – Ξεπέρασαν τις 2.000 - iefimerida.gr

Είναι πολλά τα λεφτά: Εσπασαν κάθε ρεκόρ οι δισεκατομμυριούχοι του πλανήτη – Ξεπέρασαν τις 2.000

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η είδηση προκαλεί σίγουρα απορία ή και ειρωνικά χαμόγελα, εν μέσω της βαθιάς κρίσης που πλήττει όχι μόνο τη χώρα μας αλλά και πολλές οικονομίες ανά τον κόσμο: Το 2013 καταγράφηκαν οι περισσότεροι δισεκατομμυριούχοι από ποτέ!

Σύμφωνα με την έκθεση της ελβετικής UBS και της εταιρείας συμβούλων Wealth-X, οι δισεκατομμυριούχοι από 1.600 άτομα ανήλθαν στους 2.000. Επιπλέον, όσοι κατέχουν περιουσία άνω των 30 εκατ. δολαρίων έσπασαν το ρεκόρ των 199.235 με συνολική περιουσία 28 τρισ. δολάρια. Το ποσό αυτό είναι σχεδόν διπλάσιο από το ΑΕΠ των ΗΠΑ.

Η γεωγραφική κατανομή των μεγιστάνων έχει ως εξής: Βόρεια Αμερική και Ευρώπη έδωσαν 10.000 ... πρωτοεμφανιζόμενους με αύξηση πλούτου κατά 1,5 τρις δολάρια. Η Κίνα και η Βραζιλία είδαν τους δισεκατομμυριούχους τους να μειώνονται, ενώ η Ασία επέστρεψε δυναμικά με 44.505 μεγιστάνες σε σχέση με τους 42.894 το 2012. Ο συνολικός τους πλούτος αυξήθηκε 5,4% στα 6,5 τρις δολάρια

Τα προσεχή χρόνια η Ασία αναμένεται να δημιουργήσει περισσότερο πλούτο και να ξεπεράσει την Ευρώπη. Υπενθυμίζουμε ότι πλουσιότερος άνθρωπος στη γη αυτή τη στιγμή είναι ο Μπιλ Γκέιτς με προσωπική περιουσία 67 δις. Δολάρια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ