Σε 30 εργάσιμες ημέρες θα δίνονται οι εγκρίσεις και οι άδειες δόμησης για δημόσια ακίνητα - iefimerida.gr

Σε 30 εργάσιμες ημέρες θα δίνονται οι εγκρίσεις και οι άδειες δόμησης για δημόσια ακίνητα

Σε 30 εργάσιμες ημέρες θα δίνονται οι εγκρίσεις και οι άδειες δόμησης για δημόσι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με συνοπτικές διαδικασίες θα χορηγούνται πλέον οι εγκρίσεις και οι άδειες δόμησης σε δημόσια ακίνητα που διαχειρίζεται το ΤΑΙΠΕΔ ή όσα ανήκουν στην ιδιωτική περιουσία του Δημοσίου, σε δήμους ή σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπογράφουν ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας και ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος κ. Σταύρος Καλαφάτης, τις άδειες δεν θα δίνουν οι Υπηρεσίες Δόμησης, αλλά η Διεύθυνση Οικοδομικών και Κτιριοδομικών Κανονισμών του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) μέσα σε 30 εργάσιμες ημέρες από την υποβολή πλήρους φακέλου.

Οπως αναφέρει και το ΒΗΜΑ η έγκριση δόμησης και η άδεια δόμησης θα χορηγούνται ταυτόχρονα με την προσκόμιση των απαιτούμενων δικαιολογητικών και χωρίς έλεγχο των μελετών και των αποδεικτικών που απαιτούνται καθώς όπως αναφέρεται στο έγγραφο του ΥΠΕΚΑ, για την ορθότητά τους «την ευθύνη φέρουν οι μελετητές μηχανικοί στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ