Mercedes S-Class Coupe: Το πεντάμετρο κουπέ με τη μοντέρνα εμφάνιση αλά CLA

Μέχρι σήμερα τα μεγάλα κουπέ πολυτελείας της Mercedes λέγονται CL και χαρακτηρίζονται διαχρονικά από τη συντηρητική, έως και μπαρόκ, εμφάνισή τους. Από εδώ και στο εξής θα λέγονται Mercedes S-Class Coupe, θα εξακολουθούν να είναι πολυτελή αλλά πλέον θα είναι κομψά και μοντέρνα, καθώς θα ακολουθούν το design της CLA.

Προσαρμοσμένο φυσικά τόσο στο μήκος των 5+ μέτρων όσο και στα δεδομένα (και τις τιμές) της κατηγορίας στην οποία ανήκει η μεγάλη δίθυρη Mercedes.

Βάση της οποίας, από όλες τις απόψεις, είναι η επίσης καινούργια S-Class, που δανείζει το πλαίσιο, το τεχνολογικό της υπόβαθρο με όλα τα high tech συστήματα, αλλά και το σχεδιασμό του ταμπλό με τις δύο πολύ μεγάλες οθόνες, στις οποίες προβάλλονται τα πάντα. Στο κουπέ, για χάρη του ακόμα πιο ξεχωριστού στυλ αλλά και του χαρακτήρα Gran Turismo, οι επενδύσεις στις πόρτες αποτελούν οπτικά συνέχεια του ταμπλό, ενώ η κεντρική κονσόλα επεκτείνεται μέχρι και το πίσω κάθισμα που μπορεί να φιλοξενήσει δύο ενήλικες. Οι οποίοι, όπως και ο οδηγός με το συνοδηγό, θα κάθονται στα πούπουλα μεταφορικά και σε δερμάτινες επενδύσεις κυριολεκτικά και θα έχουν στη διάθεσή τους όλα τα πιθανά και απίθανα κομφόρ.

Προς το παρόν η Mercedes S-Class Coupe δεν είναι παρά ένα πρωτότυπο κι ας δείχνει απόλυτα έτοιμη να βγει στο δρόμο. Γι' αυτό και ο κινητήρας της είναι ένας και πιο συγκεκριμένα ο V8 4.700 κυβικών με τα διπλά turbo της γερμανικής μάρκας, που αποδίδει 455 ίππους. Όταν παρουσιαστεί επίσημα το μοντέλο παραγωγής –αναμένεται να γίνει κάποια στιγμή μέσα στο 2014- οι επιλογές θα είναι σαφώς περισσότερες και θα περιλαμβάνουν τόσο υβριδικές όσο και τετρακίνητες εκδοχές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ