Ποιος είναι ο Τζιμ Κοχ που έγινε δισεκατομμυριούχος παράγοντας μπίρα και κέρδισε μία θέση στη λίστα του Bloomberg - iefimerida.gr

Ποιος είναι ο Τζιμ Κοχ που έγινε δισεκατομμυριούχος παράγοντας μπίρα και κέρδισε μία θέση στη λίστα του Bloomberg

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο 64χρονος Τζιμ Κοχ, είναι συνιδρυτής της εταιρείας Boston Beer και πρόσφατα μπήκε στην λίστα δισεκατομμυριούχων του Bloomberg, ως ο πρώτος άνθρωπος που πλούτισε παράγοντας μπίρα.

Η ένταξη του Κοχ στο ζηλευτό κλαμπ δισεκατομμυριούχων είναι εν μέρει μια απόδειξη για τη συνεχιζόμενη δύναμη της βιομηχανίας παραγωγής μπύρας, αφού οι αμερικάνικες πωλήσεις μπίρας αυξάνονται τουλάχιστον κατά 10% το χρόνο τα τελευταία 7 χρόνια, σύμφωνα με το Brewers Association.

Από την ίδρυση της Boston Beer Co το 1984, η εταιρεία του Κοχ έχει επεκτείνει την ποικιλία της μπίρας τους, την παραγωγική τους ικανότητα και το δίκτυο διανομής τους, δείχνοντας ότι η ζυθοποιία για μπίρες υψηλής ποιότητας μπορεί να είναι ένα καλό επιχειρηματικό μοντέλο, αν γίνει σωστά.

Παρά το γεγονός ότι η εταιρεία Boston Beer δε θεωρείται διάσημο ζυθοποιείο στις ΗΠΑ, είναι σίγουρα σε καλό δρόμο αφού πούλησε περισσότερα από 3 εκατομμύρια βαρέλια μπύρας το 2013, περίπου 1,2% της συνολικής κατανάλωσης της χώρας. Συγκριτικά, η παγκοσμίου φήμης ζυθοποιεία Craft έφτασε ένα 6,5%.

Το Forbes (το οποίο δεν έχει αναγνωρίσει ακόμη τον Κοχ επίσημα ως δισεκατομμυριούχο) παρουσιάζει και την περίπτωση του Ριτσαρντ Γιουενκλινγκ του νεώτερου, ιδιοκτήτη της 184ετούς ζυθοποιίας Yuengling της Νέας Υόρκης, η ιστορία του οποίου είναι παρόμοια με του Κοχ, ωστόσο επειδή η μπύρα Yuengling περιέχει καλαμπόκι, το οποίο ο Οργανισμος Ζυθοποιίας θεωρεί «μη παραδοσιακό συμπλήρωμα» δεν πληροί τον ευρέως αποδεκτό ορισμό της ζυθοποιίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ