Wall Street Journal: Το πρωτογενές πλεόνασμα επιτεύχθηκε στην Ελλάδα, αλλά με πολύ βαρύ κοινωνικό κόστος - iefimerida.gr

Wall Street Journal: Το πρωτογενές πλεόνασμα επιτεύχθηκε στην Ελλάδα, αλλά με πολύ βαρύ κοινωνικό κόστος

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για την επίτευξη του πρωτογενούς πλεονάσματος στην Ελλάδα και το βαρύ κόστος το οποίο έχει πληρώσει ο ελληνικός λαός αναφέρεται σε δημοσίευμα της η Wall Street Journal, η οποία περιγράφει με μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί στην ελληνική κοινωνία.

Σε δημοσίευμα της, η WSJ σχολιάζει την επίτευξη του πρωτογενούς πλεονάσματος, σημειώνοντας πως «μάλλον είναι το πρώτο εδώ και πάνω από 10 χρόνια», επισημαίνοντας παράλληλα πως ίσως βοηθήσει την ελληνική κυβέρνηση στο αίτημα της για περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους.

Ωστόσο, το δημοσίευμα επισημαίνει πως «η επιδιόρθωση της ελληνικής οικονομίας, έχει τεράστιο κοινωνικό κόστος. Η οικονομία βρίσκεται στον έκτο χρόνο ύφεσης, με αποτέλεσμα να ''ανθίζουν'' οι χρεοκοπίες και να ''καλπάζει'' η ανεργία», ενώ παράλληλα αναφέρεται και στην καθίζηση της κατανάλωσης σε επίπεδα προ δεκαετίας.

Κλείνοντας, η Wall Street Journal ξεκαθαρίζει πως ένας από τους βασικούς λόγους της μικρότερης από το αναμενόμενο συρρίκνωσης της οικονομίας οφείλεται στην αύξηση του τουρισμού, με την κυβέρνηση να προσπαθεί να αποφύγει τα νέα μέτρα λιτότητας που θέλει να επιβάλλει η Τρόικα, ενόψει ενός νέου πακέτου διάσωσης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ