Ο Ριμπολόβλεφ δεν λέει να φύγει από τον Σκορπιό- Πώς περνάει τις μέρες και τις νύχτες του στο νησί – Που πήγαν οι Καρυάτιδες; - iefimerida.gr

Ο Ριμπολόβλεφ δεν λέει να φύγει από τον Σκορπιό- Πώς περνάει τις μέρες και τις νύχτες του στο νησί – Που πήγαν οι Καρυάτιδες;

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τζόκινγκ, βόλτες με το σκάφος στα κοντινά νησιά, μακροβούτια, κρασοκατάνυξη στο υπαίθριο ταβερνάκι του Ωνάση: ο Ρώσος μεγιστάνας Ριμπολόβλεφ δεν μοιάζει απρόθυμος να φύγει από τον Σκορπιό και απολαμβάνει το μακρύ ελληνικό καλοκαίρι, σύμφωνα με τη Σίβυλλα.

Εντωμεταξύ οι περιβόητες faux Καρυάτιδες έφυγαν από το νησί, όπου είχαν πάει με την ευκαιρία ενός πάρτι και ήταν ιδέα – όπως λέγεται- του υπεύθυνου διοργάνωσης του πάρτι. Γράφει μεταξύ άλλων η Σίβυλλα στην ηλεκτρονική έκδοση του Βήματος:

«Ερωτευμένος με τον Σκορπιό ο Russian tycoon
Το yacht "My Anna" του Ριμπολόβλεφ είναι αγκυροβολημένο σε μία άλλη πλευρά του νησιού. Η αλήθεια είναι ότι ο Ρώσος μεγιστάνας, όσο διάστημα διαρκούν οι επισκευές στον ιδιόκτητο παράδεισό του, μένει στην θαλαμηγό η οποία φέρει το όνομα της μικρότερης κόρης του. Οι φίλοι του στο εξωτερικό έχουν εντυπωσιαστεί από το ενδιαφέρον που δείχνει ο επονομαζόμενος «βασιλιάς της ποτάσας» για το γραφικό νησάκι του Ιονίου. «Ο Ντμίτρι έχει ερωτευτεί τον Σκορπιό» υποστηρίζουν. Ο μεγαλοεπιχειρηματίας βρίσκεται στο νησί από την περασμένη Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου. Σκοπεύει να μείνει μερικές μέρες ακόμα. Ίσως στο τέλος αυτής της εβδομάδας-αρχές της άλλης επισκεφθεί την Αθήνα για κάποιες σημαντικές πολιτικές και επιχειρηματικές επαφές.

Ο Ντμίτρι ξυπνάει νωρίς το πρωί, κάνει τζόκινγκ, κολυμπάει, επιβλέπει για λίγο τους χώρους όπου γίνονται οι εργασίες. Ανυπομονεί να τελειώσουν γρήγορα οι επισκευές. Το επόμενο καλοκαίρι όλα θα είναι έτοιμα για να φιλοξενήσουν φίλους του ίδιου και των δύο θυγατέρων του.

Προτιμάει τον Σκορπιό από την Χαβάη και την Φλόριντα
Όπως δείχνουν τα πράγματα ο Ριμπολόβλεφ θα περνάει το μεγαλύτερο μέρος του καλοκαιριού στον Σκορπιό. Θεωρεί ότι το νησί και η γύρω περιοχή είναι μοναδικής ομορφιάς. Εντελώς διαφορετική από αυτή της Χαβάης όπου ο μεγιστάνας είναι ιδιοκτήτης μιας εντυπωσιακής βίλλας. Το σπίτι αγόρασε από τον διάσημο σταρ Γουίλ Σμίθ. Λίγο νωρίτερα είχε αποκτήσει έναντι πολλών εκατομμυρίων δολαρίων την κατοικία του Ντόναλντ Τραμπ στην Φλόριντα.

Στο κυρίως οίκημα του Σκορπιού θα μεταφερθούν μετά το τέλος των εργασιών αυθεντικά έργα τέχνης. Ο Ριμπολόβλεφ αντίθετα με τον Ωνάση, ο οποίος γέμιζε τα σπίτια του σε ολόκληρο τον κόσμο με απομιμήσεις έργων μεγάλων ζωγράφων- είχε μάλιστα ξεσπάσει σάλος γύρω από ένα πίνακα του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου- είναι ένας σημαντικότατος κολεξιονέρ. Στα σπίτια του Ρώσου ολιγάρχη υπάρχουν σπάνια έργα Μονέ, Πικάσο, Βαν Γκογκ, Ντεγκά κλπ. Η συλλογή αυτή εμπλουτίζεται συνέχεια. Ιδιαίτερα το σπίτι του στο Μόντε Κάρλο θυμίζει ένα μικρό μουσείο. Είναι λίγο αστείο λοιπόν ο μεγιστάνας να ζήτησε από τον διοργανωτή του πάρτυ στο Σκορπιό τις γύψινες Καρυάτιδες ως διακοσμητικά αντικείμενα! Είναι μακριά από την αισθητική του.

Φήμη...
Ο Ρώσος μεγιστάνας έδωσε ένα διαφορετικό «touch» στην περιοχή του Ιονίου. Η αγορά του Σκορπιού έκανε πολλούς να στρέψουν το βλέμμα τους στο Ιόνιο πέλαγος. Ακούγονται πολλά για αγορές στα γύρω νησιά. Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά τι είναι αλήθεια και τι ψέματα. Ο ίδιος κάνει συχνά βόλτες με το σκάφος του γύρω από τα μεγαλύτερα και μικρότερα νησιά. Τους Παξούς, το Μεγανήσι, την Οξειά, το Σκορπίνι και την Άτοκο, ιδιοκτησίας της εφοπλιστικής οικογένειας Τσάκου. »

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ