Αποικίες στον Αρη: Με ποιά κριτήρια θα επιλεγούν οι νέοι του κάτοικοι - iefimerida.gr

Αποικίες στον Αρη: Με ποιά κριτήρια θα επιλεγούν οι νέοι του κάτοικοι

Αποικίες στον Αρη: Με ποιά κριτήρια θα επιλεγούν οι νέοι του κάτοικοι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

To Mars One, το αμφιλεγόμενο σχέδιο που έχει ως στόχο να στείλει ανθρώπους σε ένα μονόδρομο ταξίδι στον Κόκκινο Πλανήτη μέχρι το 2023, έχει συγκεντρώσει το ενδιαφέρον από 202.586 ανθρώπους από περισσότερες από 140 χώρες. Με ποιά κριτήρια όμως θα επιλεγούν εν τέλει οι νέοι κάτοικοι του Αρη;

Η πλειοψηφία των αιτούντων (περίπου οι 47.654) για αυτό το μονόδρομο ταξίδι στον Άρη προέρχονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ η Ινδία (20.747) και η Κίνα (13.176), έρχονται στη δεύτερη και τρίτη θέση.

Τώρα που η πρώτη από τις 4 διαδικασίες επιλογής έληξε στις 31 Αυγούστου, η επιτροπή του Mars One ξεκινάει τα σημαντικά τεστ για την επιλογή των υποψηφίων.

Συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι υποβάλλονται σε ψυχικές και σωματικές προκλήσεις. Ομάδες από διάφορες περιοχές θα ανταγωνίζονται μεταξύ τους μέχρι να μείνουν μόνο 24 με 40 υποψήφιοι μέχρι το 2015.

Στη συνέχεια όσοι περάσουν στην τελική φάση, θα ξεκινήσουν ένα επταετές πρόγραμμα κατάρτισης που, σε συνεργασία με το διαστημόπλοιο SpaceX θα αναδείξει την πρώτη ομάδα των τεσσάρων άποικων που θα πάνε στον Αρη το 2023

Με την αρχική αποστολή να κοστίζει $ 6 δισεκατομμύρια ευρώ, το σχέδιο είναι να έχουν ιδιωτική οικονομική υποστήριξη, συμπεριλαμβανομένου και ενός reality show στην τηλεόραση για να αυξηθούν τα κονδύλια για το παρθενικό του ταξίδι σε περίπου μία δεκαετία και 2 χρόνια αργότερα να σταλούν κι άλλοι άποικοι.

Το μακροπρόθεσμο όραμα είναι να δημιουργηθεί μια ακμάζουσα, μόνιμη ανθρώπινη αποικία στον Κόκκινο Πλανήτη με νέες αποστολές που θα γίνονται κάθε τόσο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ