Μπήκαμε μέσα στο ΦΙΞ στη Συγγρού, τώρα που όλη η Αθήνα μιλά για την αποκάλυψη της όψης του [εικόνες]

Αν η Αθήνα είχε ένα ουράνιο τόξο αυτές τις μέρες, αυτό δεν θα ήταν άλλο από το περίφημο κτίριο του ΦΙΞ, τη νέα στέγη του ΕΜΣΤ, που απελευθερώθηκε από σιδεριές και λινάτσες και αποκάλυψε στην πόλη το νέο του πρόσωπο, από την πλευρά της Συγγρού. Ο ενθουσιασμός είναι μεγάλος – αν και δεν λείπουν οι κριτικές. Τι συμβαίνει όμως μέσα στο ιστορικό βιομηχανικό κτίριο του Τάκη Ζενέτου; Ποια όψη παίρνει;

Με ξεναγό- οδηγό το λειτουργικό και άκρως επικοινωνιακό blog του ΕΜΣΤ http://fixit-emst.blogspot.gr/, παρακολουθούμε αδιάλειπτα την πορεία των εργασιών και την μεταμόρφωση του κτιρίου που θα γίνει το κέλυφος για να στεγαστεί επιτέλους το Εθνικό Μουσείο Συγχρονης Τέχνης.

Αναλογιζόμενοι τις δυσκολίες, τα νομικά εμπόδια, τη γραφειοκρατία του παρελθόντος, το ΕΜΣΤ γίνεται ξαφνικά σύμβολο της δυνατότητας, σύμβολο της δικαίωσης ενός αγώνα. Ενός αγώνα που στην περίπτωση αυτή δεν θα μπορούσε να πετύχει αν δεν είχε ηγέτη – την Αννα Καφέτση, διευθύτρια του ΕΜΣΤ επί σειρά ετών.

Την επίμονη Αννα Καφέτση. Σήμερα με τη βοήθεια του blog μπαίνουμε μέσα στο κτίριο που θα εγκαινιαστεί επισήμως την άνοιξη του 2014 σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις. Θυρανοίξια που αξίζουν διεθνούς ανάδειξης και που σίγουρα θα την έχουν, ευνοημένα και από την ελληνική προεδρία της Ευρωπαϊκής Ενωσης στο πρώτο εξάμηνο του 2014.

Δείτε εδώ πως μεταμορφώθηκε οριστικά η εξωτερική όψη του ΦΙΞ από την πλευρά της Συγγρού

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ