Επτά μνηστήρες στο διαγωνισμό για την αποκρατικοποίηση των ελληνικών αεροδρομίων -Αποκλείστηκαν οι Τούρκοι - iefimerida.gr

Επτά μνηστήρες στο διαγωνισμό για την αποκρατικοποίηση των ελληνικών αεροδρομίων -Αποκλείστηκαν οι Τούρκοι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αποκλείστηκαν από την δεύτερη του διαγωνισμού για την αποκρατικοποίηση των περιφερειακών αερολιμένων η τουρκική επιχείρηση διαχείρισης αερολιμένων «TAV airports» και η «Global Liman Isletmeleti», για λόγους εθνικής ασφάλειας όπως αναφέρουν στο ΤΑΙΠΕΔ.

Ετσι όπως αναφέρει και το ΒΗΜΑ στο διαγωνισμό συνεχίζουν 7 σχήματα από τα 11 που είχαν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους αρχικά.

  • Η γαλλική "Aeroport De La Cote d'Azur", η οποία διαχειρίζεται το αεροδρόμιο της Νίκαιας στη Νότια Γαλλία,
  • Η σύμπραξη της ελληνικής κατασκευαστικής J&P ΑΒΑΞ και της ελβετικής «Zurich Airport», που εκμεταλλεύται το αεροδρόμιο της Ζυρίχης,
  • Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος»,
  • Η σύμπραξη της FRAPORT AG και του ομίλου Κοπελούζου,
  • Το κονσόρτσιουμ της γαλλικής Vinci και της ΕΛΛΑΚΤΩΡ,
  • Η σύμπραξη της Αργεντινής Corporacion America και της ελληνικής ΜΕΤΚΑ και,
  • Ο αμερικανικός όμιλος Advent.

Ο διαγωνισμός του ΤΑΙΠΕΔ προβλέπει την παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης, διαχείρισης, ανάπτυξης, επέκτασης, συντήρησης και εκμετάλλευσης των Περιφερειακών Αεροδρομίων που χωρίζονται σε δύο ομάδες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ