Κομισιόν με αφορμή τα επεισόδια στην Πρεμετή: Η Αλβανία να σεβαστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα - iefimerida.gr

Κομισιόν με αφορμή τα επεισόδια στην Πρεμετή: Η Αλβανία να σεβαστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Λύση η οποία θα πρέπει να είναι αποδεκτή από την Αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας θα πρέπει να βρεθεί για το θέμα των επεισοδίων στην Πρεμετή της Αλβανίας τονίζει ο αρμόδιος επίτροπος της Κομισιόν Στέφαν Φούλε ο οποίος επισημαίνει ότι η γειτονική μας χώρα είναι αναγκαίο να καταβάλλει περαιτέρω προσπάθεια για το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ο κ. Φούλε απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή της ΝΔ Γιώργου Κουμουτσάκου τονίζει ότι «η συμφωνία για τη ρύθμιση των σχέσεων μεταξύ της Αλβανίας και της Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας, ο εποικοδομητικός διάλογος και η διασφάλιση της ύπαρξης κράτους-δικαίου, σεβασμού των δικαιωμάτων ιδιοκτησίας, θρησκευτικής ελευθερίας και λατρείας, είναι το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα πρέπει να βρεθεί αμοιβαία αποδεκτή λύση - άρα λύση την οποία θα αποδέχεται η Αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας - για το θέμα της Εκκλησίας των Εισοδίων της Θεοτόκου στην πόλη Πρεμετή της Αλβανίας».

Παράλληλα, η Κομισιόν ζητά από την Αλβανία να καταβάλλει περαιτέρω προσπάθειες για το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καθώς παρατηρείται ανισότητα στην αποτελεσματική εφαρμογή τους, τονίζοντας, μάλιστα, ότι κάτι τέτοιο καθίσταται αναγκαίο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ