Στα μπαράζ για Βραζιλία η Εθνική –Κέρδισε τη Λετονία και «κλείδωσε» τη δεύτερη θέση του ομίλου - iefimerida.gr

Στα μπαράζ για Βραζιλία η Εθνική –Κέρδισε τη Λετονία και «κλείδωσε» τη δεύτερη θέση του ομίλου

Πιο κοντά στη Βραζιλία η Εθνική – Κέρδισε τη Λετονία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ακόμη πιο κοντά φαντάζει η Βραζιλία και το Μουντιάλ του 2014 για την Εθνική ομάδα. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έκανε το καθήκον της στο Καραϊσκάκη κόντρα στη Λετονία (1-0) και παρότι δεν ήρθε το δώρο που περίμενε από τη Σλοβακία τουλάχιστον «κλείδωσε» τη δεύτερη θέση του ομίλου.

Με εικόνα καλύτερη σε σύγκριση με το ματς στο Λιχτενστάιν, στο πρώτο ημίχρονο, οι διεθνείς ταλαιπώρησαν την άμυνα της Λετονίας, αλλά δεν κατάφερναν να ολοκληρώσουν τις προσπάθειές τους. Η λύτρωση ήρθε τελικά από τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη στο 58', που σημείωσε και το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης. Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσαν το παιχνίδι και οι δύο ομάδες, λόγω των αποβολών του Ρούγκινς και του Κατσουράνη, στο 86' και στις καθυστερήσεις, αντίστοιχα.

Τα σενάρια πρόκρισης

Παρά τη νίκη, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα δεν κατάφερε να ανέβει στην πρώτη θέση του ομίλου της. Η Σλοβακία προηγήθηκε μεν, αλλά οι Βόσνιοι έκαναν την ανατροπή και έφυγαν με νίκη 2-1 από τη Ζίλινα. Ετσι παρέμειναν στην πρώτη θέση, αφού στην ισοβαθμία με την Ελλάδα έχουν πολύ καλύτερη διαφορά τερμάτων.

Πλέον απομένουν δύο αγωνιστικές για την ολοκλήρωση της προκριματικής φάσης και αυτό που θέλει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είναι να μαζέψει περισσότερους βαθμούς από τους Βόσνιους, δεδομένου ότι η διαφορά τερμάτων δεν μπορεί να καλυφθεί. Η Ελλάδα στα δύο παιχνίδια που απομένουν θα υποδεχτεί Σλοβακία και Λιχτενστάιν, ενώ η Βοσνία θα φιλοξενήσει το Λιχτενστάιν και θα ταξιδέψει την τελευταία αγωνιστική στη Λιθουανία.

Επομένως, οι ελπίδες της Ελλάδας για στραβοπάτημα της Βοσνίας εναποτίθενται κυρίως στο παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής με τη Λιθουανία, αφού το Λιχτενστάιν είναι ο πιο εύκολος αντίπαλος του ομίλου. Παράλληλα, η Εθνική μας θα πρέπει να κερδίσει και τα δύο παιχνίδια, τόσο αυτό με την αδιάφορη πλέον Σλοβακία όσο και εκείνο της τελευταίας αγωνιστικής με το Λιχτενστάιν.

Από εκεί και πέρα, σε περίπτωση που η Ελλάδα τερματίσει δεύτερη και παίξει στα μπαράζ θα είναι στους ισχυρούς μαζί με Γαλλία, Κροατία, Πορτογαλία, ενώ στους ανίσχυρους θα είναι οι Σουηδία, Μαυροβούνιο, Τουρκία και Βουλγαρία.

Πηγή: sport24.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ