Προκαταρκτική εξέταση για την κατασκευή έξι νέων φυλακών - Οι 5 εμφανίζουν το διπλάσιο κόστος από την έκτη - iefimerida.gr

Προκαταρκτική εξέταση για την κατασκευή έξι νέων φυλακών - Οι 5 εμφανίζουν το διπλάσιο κόστος από την έκτη

Προκαταρκτική εξέταση για την κατασκευή έξι νέων φυλακών - Οι 5 εμφανίζουν το δι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο μικροσκόπιο θα μπει η κατασκευή έξι νέων φυλακών. Πρόκειται για σωφρονιστικά ιδρύματα τα οποία διαπιστώθηκε ότι τα πέντε κόστισαν το διπλάσιο ποσό σε σχέση με το έκτο, με αποτέλεσμα να δοθεί εντολή για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

Για την υπόθεση έδειξε ενδιαφέρον ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, ο οποίος ζήτησε από την Εισαγγελία να προβεί στις απαραίτητες νόμιμες ενέργειες. Πρόκειται για τις φυλακές σε Τρίκαλα, Δομοκό, Σέρρες, Γρεβενά, Δράμα και Χανιά.

Η εισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου ζητά να ερευνηθούν το γεγονός ότι παρουσιάζεται πως τα σωφρονιστικά ιδρύματα ήταν πανομοιότυπα, τα πέντε εμφανίζονται να κόστισαν διπλάσιο ποσό σε σχέση με το έκτο.

Ειδικότερα, αναφέρεται ότι οι πέντε νέες φυλακές κόστισαν περί τα 30-31 εκατομμύρια ευρώ εκάστη, ενώ η έκτη στοίχισε μόλις 16 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ