CINETROLL: Οι πιο «καυτές» γκέι και λεσβιακές ταινίες, στις Νύχτες Πρεμιέρας - iefimerida.gr

CINETROLL: Οι πιο «καυτές» γκέι και λεσβιακές ταινίες, στις Νύχτες Πρεμιέρας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

O Tάσος (ΤΑΖ) Θεοδωρόπουλος ονειρεύεται τους πιο ιδρωμένους έρωτες της ζωής του σε οθόνες σινεμά, και καταριέται αυτούς που τον αναγκάζουν να τους αντιμετωπίσει μέσα στον καλοκαιρινό Σεπτέμβριο.

To ομολογώ, τρέφω απεριόριστο μίσος απέναντι στα παιδιά που οργανώνουν τις Νύχτες Πρεμιέρας. Βαθύ και μακροχρόνιο. Μιλάμε για μίσος 19 ετών, δηλαδή για μίσος με ρίζες. Δηλαδή πως το είδατε μαντάμ, κι ενώ εγώ ακόμα πλατσουρίζω με τα φούξια φωσφοριζέ μπρατσάκια μου στην Κινέτα (ουπς, αυτό ακούστηκε λίγο σαν Ζωζώ Σαπουντζάκη) να μου κόβετε έτσι βίαια τα μπανιαρίσματα μου; 19 χρόνια η ίδια ιστορία. Εκεί κάπου στα μέσα του Σεπτέμβρη, να σου ένα μαραθώνιο πρόγραμμα προβολών για δέκα μέρες, με ότι μπορεί να έχει επιθυμήσει η καρδιά ενός ταπεινού σινεφάγου. Δε λέω τυχαία «σινεφάγος» κι όχι «σινεφίλ». Γιατί εκεί είναι το μεγάλο σουξέ στις Νύχτες Πρεμιέρας. Ότι ξεφεύγουν από την καλλιτεχνική φυματίωση του «καθώς πρέπει» και κάθε χρόνο ανακατεύουν με μοναδικό τρόπο υψηλές και ένοχες απολαύσεις, δαντέλα, αίμα και σπέρμα, αλήτικα πάρτι και σοβαρές συζητήσεις, ακαδημαϊσμό και πρωτοπορία, σε κοκτέιλ οπτικής μολότοφ.

Ναι όπως κατάλαβες, η απόλυτη τρομοκρατική κινηματογραφική ομάδα, ξαναχτυπά και φέτος χωρίς ίχνος μεταμέλειας. Από τις 18 ως τις 29 Σεπτεμβρίου στους κινηματογράφους Odeon Όπερα 1 + 2, στο Ιντεάλ, την Ταινιοθήκη της Ελλάδας και τους κινηματογράφους Δαναός 1 + 2. Με τα μεμονωμένα εισιτήρια να κινούνται από 4 ως 6 ευρώ, την κάρτα των 10 προβολών να κάνει 35 ευρώ, αυτή των 20 προβολών 60 ευρώ, και των 25, 75 ευρώ με bonus την πρόσκληση στις τελετές έναρξης και λήξης. Γιεπ, τρίευρο η ταινία αδελφέ και δικαιολογία δεν έχεις για γκρίνια, ειλικρινά με τέτοιες τιμές. Σε ένα πρόγραμμα που χρόνο, όρεξη και δυνάμεις να έχεις να το παρακολουθήσεις. Από avant πρεμιέρες πολυσυζητημένων ταινιών της νεας σεζόν μέχρι καλτ μεταμεσονύχτιες εξτρεμιές, ειδικά αφιερώματα, μουσικά ντοκιμαντέρ, φεστιβαλικά ντάρλινγκς, ελληνική φρεσκαδούρα και άλλα πολλά που θα αρχίσω να σας τα παρουσιάζω από αύριο.

Γιατί σήμερα, λόγω μιας φυσικής ευαισθησίας στο συγκεκριμένο θέμα, προτιμώ να σταθώ σε ένα από τα πιο σημαντικά, δημοφιλή και trademark κομμάτια στον προγραμματισμό των «Νυχτών Πρεμιέρας» εδώ και χρόνια. Που δεν είναι άλλο από μια εκλεκτική επιλογή των πιο σημαντικών queer ταινιών της τελευταίας σοδιάς. Ναι, αυτές που αγόρια αγαπούν αγόρια, ενίοτε ντύνονται κορίτσια για να κάνουν παρέα με άλλα κορίτσια που αγαπούν κορίτσια που αγαπούν την αγάπη και τη ζωή. Υπέροχος χαμός, ευλογημένα ιδρωμένης και παθιασμένης οθόνης.

Από πού να ξεκινήσω;

*Ο Χάρι Πότερ – Ντάνιελ Ράντκλιφ μεταμορφώνεται στον ποιητή Άλεν Γκίνσμπεργκ ο οποίος μαζί με τους Τζακ Κέρουακ και Ουίλιαμ Μπάροουζ μπλέκονται σε μια ιστορία σεξ, φόνων, ναρκωτικών και ροκ εν ρολ. Κάτω από την εμπνευσμένη σκηνοθετική κατεύθυνση του ελληνικής καταγωγής Τζον Κροκίδας, στην ταινία «Kill your darlings»

*Πολωνός ιερέας σε δυσμενή μετάθεση λόγω «ύποπτου» παρελθόντος, σε επαρχιακό αναμορφωτήριο, πρέπει να αντιμετωπίσει τη ρατσιστική καθημερινότητα του περίγυρου, τους ατίθασους μαθητές του και πάνω απ' όλα το ενοχικό του πάθος για τα αγόρια που τον φέρνει αντιμέτωπο με το πάθος του για το αλκοόλ. Στο συγκλονιστικό δραματικό θρίλερ «In the Name of...» της Μαλγκορζάτ Σουμόσκα που κέρδισε το βραβείο Teddy, καλύτερης LGBT ταινίας, στο τελευταίο φεστιβάλ του Βερολίνου.

*Ποιός μπορεί να ξεχάσει τη θρυλική τραβεστί Divine; Την παχύσαρκη disco queen και μούσα του σκηνοθέτη Τζον Ουότερς σε ταινίες ορόσημα όπως το «Pink Flamingos» και το «Female Troubles»; Και ποιος δε θέλει να μάθει όσα περισσότερα μπορεί γύρω από την αυτοφλεγόμενη μυστηριώδη ζωή της; Επομένως ποιος θα αντισταθεί να παρακολουθήσει το βιογραφικό ντοκιμαντέρ «I am Divine» του Τζέφρι Σβαρτς;

*Ένα ζευγάρι γερμανίδων σαραντάχρονων γυναικών, αποφασίζουν να αποκτήσουν το δικό τους παιδί. Όμως ακόμα και στην «απελευθερωμένη» Γερμανία, μια τέτοια απόφαση μπορεί να αποδειχθεί πραγματική Οδύσσεια. Με ηθικά διλλήματα, νομικά κολλήματα, τράπεζες σπέρματος, γραφειοκρατικές συμπεριφορές και σοβινιστικές αντιλήψεις που θα κλονίσουν σοβαρά τη σχέση των δύο γυναικών. Όλα αυτά στο βραβευμένο, ειλικρινές και δυνατό «Two Mothers» της Αν Ζοχρά Μπερασέντ.

*«Ξέρω τι έκανες πέρσι το καλοκαίρι». Εσύ ξέρεις; Ερωτευμένοι έφηβοι ο Λουκ και ο Τζόνα αντιμετωπίζουν το τελευταίο καλοκαίρι της σχέσης τους σε μια καταπιεστική αμερικάνικη κωμόπολη πριν το φθινόπωρο που αναγκαστικά θα τους χωρίσει λόγω σπουδών. Θα καταφέρει η τρυφερή ερωτική τους επικοινωνία να κρατήσει τη δυναμική της, και να μην πέσει από τον πρώτο ψυχρό αέρα σαν τα φύλλα από τα δέντρα; Η απάντηση στο τρυφερό και συγκινητικό «Last Summer» του Μαρκ Θίντεμαν.

*Εκρηκτικό φινάλε στις φετινές Νύχτες Πρεμιέρας με επιλογή ως ταινία λήξης, της φοινικοστεφανωμένης με χρυσό στις Κάννες, λεσβιακής ερωτικής ιστορίας, «Η ζωή της Αντέλ: Το μπλε είναι το πιο ζεστό χρώμα» του Αμπντελατίφ Κεσίς. Δεν χρειάζεται να γράψω κάτι περισσότερο για μια ταινία που ήδη έχει γράψει ιστορία.

*Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε το επίσημο site του φεστιβάλ, www.iaff.gr

*** ακολουθήστε τον ΤΑΖ στο www.facebook.com/tazthebuzz ή στο www.twitter.com/klarinabourana Κάντε LIKE στην επίσημη σελίδα του fb www.facebook.com/SigaikaProductions για να μαθαίνετε όσα χρειάζεστε, προκειμένου να καίτε τον εγκέφαλο (των άλλων) ή επικοινωνήστε με το terra_gelida@hotmail.com για μέιλ και υποθέσεις προσωπικής εκδίκησης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ