Πόσο κοστίζουν τα σχολικά είδη μέσα στην κρίση [λίστα] - iefimerida.gr

Πόσο κοστίζουν τα σχολικά είδη μέσα στην κρίση [λίστα]

Πόσο κοστίζουν τα σχολικά μέσα στην κρίση [λίστα]
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Σεπτέμβριος είναι παραδοσιακά μήνας πονοκεφάλου για τους γονείς, με τα έξοδα για τα σχολικά προϊόντα να προστίθενται στον οικογενειακό προϋπολογισμό. Το κόστος για τον «εξοπλισμό» των μαθητών μπορεί να φτάσει ακόμη και στο ύψος του κατώτατου μισθού, αν επιλέξει κανείς τα ακριβά, τελευταίας μόδας προϊόντα, ενώ υπάρχουν και αρκετές εναλλακτικές προτάσεις.

Αυτό αναφέρει το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ), έπειτα από έρευνα αγοράς που έκανε για τις τιμές των προϊόντων που είναι απαραίτητα στους μαθητές οι οποίοι επιστρέφουν στα θρανία. Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη αναφορά, το κόστος για τα σχολικά είδη μπορεί να κυμανθεί από 18,19 έως 505,59 ευρώ στο Δημοτικό και από 21,16 έως 548,75 ευρώ για το Γυμνάσιο και το Λύκειο.

Παράλληλα το ΚΕΠΚΑ εφιστά την προσοχή στους γονείς, γιατί η διαφορά των τιμών ανά κατηγορία προϊόντων μπορεί να φτάσει μέχρι και στο 2.679,49% για το Δημοτικό και στο 2.493,34% για το Γυμνάσιο – Λύκειο.

Για τον υπολογισμό του συνολικού κόστους των σχολικών ειδών, το ΚΕΠΚΑ δεν έλαβε υπόψη τις ακραία υψηλές τιμές, που υπάρχουν στην αγορά, τις οποίες όμως συμπεριέλαβε στην αναφορά του. Ενα μολύβι μπορεί να κοστίσει ακόμη και 14,94 ευρώ, ένα στυλό 65,01, ένας διαβήτης 45,20 ευρώ, ένα ντοσιέ 23,90, ξυλομπογιές 41,20 ευρώ, κασετίνα 39 ευρώ, ενώ στις τσάντες εντοπίστηκε σακίδιο για το νηπιαγωγείο που κόστιζε 108 ευρώ και άλλο για μαθητές του Δημοτικού που έφτανε τα 190 ευρώ.

Πάντως το ΚΕΠΚΑ συμβουλεύει τους γονείς να αποφύγουν τα πανάκριβα προϊόντα, καθώς πέρα από το γεγονός ότι με αυτό τον τρόπο θα επιβραβεύσουν την υπερτιμολόγηση, ενδεχομένως να προκαλέσουν πρόβλημα κοινωνικής ένταξης στο παιδί στο σχολείο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ