Ρεκόρ εξαετίας για τον Πειραιά - Σχεδόν 330.000 τουρίστες από κρουαζιέρες τον Αύγουστο - iefimerida.gr

Ρεκόρ εξαετίας για τον Πειραιά - Σχεδόν 330.000 τουρίστες από κρουαζιέρες τον Αύγουστο

Σχεδόν 330.000 τουρίστες πέρασαν από τον Πειραιά σε κρουαζιέρες τον Αύγουστο – Ρ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ρεκόρ έκαναν οι αφίξεις των επισκεπτών με κρουαζιερόπλοια στον Πειραιά για τον περασμένο μήνα. Οι αφίξεις και αναχωρήσεις transit των τουριστών άγγιξαν τις 330.000 τον Αύγουστο, κάτι που αποτελεί αύξηση κατά 43,22%.

Οπως προκύπτει από τα στατιστικά στοιχεία της αρμόδιας Διεύθυνσης του ΟΛΠ ΑΕ, τον Αύγουστο οι τουρίστες που έφτασαν στον Πειραιά με κρουαζιερόπλοιο ήταν 329.540 έναντι 230.096 τον Αύγουστο του 2012. Αριθμός που αποτελεί ρεκόρ εξαετίας για τα δεδομένα του λιμανιού.

Σημαντικό ρόλο στην ποιοτική διακίνηση έπαιξε ο δεύτερος Διεθνής Σταθμός υποδοχής επιβατών κρουαζιέρας (Θεμιστοκλής), ο οποίος εγκαινιάσθηκε στην αρχή της τουριστικής περιόδου. Παράλληλα ήδη προχωρά το έργο του τρίτου Διεθνούς Σταθμού Κρουαζιέρας (Αγιος Νικόλαος), ο οποίος θα παραδοθεί στις αρχές Απριλίου 2014, μαζί με τις δύο νέες θέσεις ελλιμενισμού οι οποίες προβλέπονται στα κρηπιδώματα της Ακτής Μιαούλη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ