Δωρεάν φάρμακα σε ανέργους και ανασφάλιστους - 10.500 οι δικαιούχοι - iefimerida.gr

Δωρεάν φάρμακα σε ανέργους και ανασφάλιστους - 10.500 οι δικαιούχοι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη δυνατότητα να διατίθενται σε 10.500 άπορους και άνεργους πολίτες δωρεάν τα φάρμακα που χρειάζονται, εξασφαλίζει η μεγάλη συμμαχία-συνεργασία του υπουργείου Yγείας με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών (ΙΣΑ), το Σύνδεσμο Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) και την Αρχιεπισκοπή.

Την ανακοίνωση του νέου αυτού μέτρου ανάσα για χιλιάδες πολίτες έκανε ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Τρίτης.

Η δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη θα αφορά στο πρόγραμμα της κάλυψης των δικαιούχων των εισιτηρίων υγείας που υπολογίζονται σε 10.500 (συνολικά είχαν κάνει αίτηση για να ενταχθούν στο πρόγραμμα 34.000 πολίτες)και οι οποίοι μέχρι τώρα καλύπτονταν μόνο ως προς το σκέλος των ιατρικών εξετάσεων.

Το πρόγραμμα διάθεσης δωρεάν φαρμάκων εκτιμάται ότι θα τεθεί σε πλήρη εφαρμογή από τον ερχόμενο Οκτώβριο. Ο στόχος του προγράμματος είναι να διατίθενται δωρεάν και φάρμακα λίγους μήνες από την ημερομηνία λήξης τους και εκτιμάται, όπως είπε ο πρόεδρος του ΣΦΕΕ κ. Φρουζής, στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού ότι θα συγκεντρώνονται κάθε χρόνο περίπου 900.000 φάρμακα, τα οποία θα διατίθενται αφού προηγουμένως έχουν ελεγχθεί από τον ΕΟΦ.

Επεκτείνεται το δίκτυο των ιατρείων κοινωνικής αποστολής

Παράλληλα, ο κ. Γεωργιάδης έκανε γνωστό πως θα επεκταθεί και το δίκτυο ιατρείων κοινωνικής αποστολής σε όλη τη χώρα, ενώ μέσω των ενοριών θα γίνει καταγραφή των ανασφάλιστων και άπορων στην επικράτεια.

Μειώνεται η τιμή των γενοσήμων

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε και στο θέμα των γενόσημων φαρμάκων. Οπως είπε η τιμή τους θα μειωθεί και άλλο, ένα μέτρο που που θα συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο για τα φάρμακα που καταρτίζεται και θα παρουσιαστεί και στην τρόικα. Μάλιστα, διευκρίνισε πως η τιμή τους θα συνδέεται και με τον όγκο των πωλήσεων.

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε επίσης, ότι εκτός από τους ασφαλισμένους για την αγορά γενοσήμων, κίνητρα θα δοθούν τόσο στους γιατρούς για να τα συνταγογραφούν, όσο και στους φαρμακοποιούς και υπογράμμισε πως είναι ανάγκη να συνταγογραφηθούν γενόσημα, προκειμένου να διατεθούν και τα νέα φάρμακα που δεν κυκλοφορούν στη χώρα μας τα τελευταία δυο χρόνια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ