Είναι τραγανά και μαλακά ταυτόχρονα και μας προσφέρουν τη δόση σοκολάτας που χρειαζόμαστε με τα πρώτα κρύα του φθινοπώρου.
Υλικά για 60 μπισκότα
- 200 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα κουβερτούρας
- 60 γραμμάρια βούτυρο
- 115 γραμμάρια ζάχαρη
- 3 αυγά
- 1 βανίλια
- 200 γραμμάρια αλεύρι
- 25 γραμμάρια κακάο χωρίς ζάχαρη
- 1/2 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 1 κάτι ελάχιστο αλάτι
- 100 γραμμάρια ζάχαρη άχνη για τη διακόσμηση
Εκτέλεση
- Λυώνω το βούτυρο μαζί με τη σοκολάτα σε πολύ χαλαρή φωτιά
- Εκτός φωτιάς προσθέτω τη ζάχαρη, τη βανίλια και τα αυγά ένα ένα
- Προσθέτω τα στεγνά υλικά: αλεύρι, μπάικιν πάουντερ, κακάο, αλάτι
- Ανακατεύω και φτιάχνω μια ζύμη απαλή
- Τη βάζω στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου ή όλο το βράδυ
- Ζεσταίνω το φούρνο στους 160 βαθμούς
- Σχηματίζω τα μπισκοτάκια σε όποια μορφή μου αρέσει
- Τα ψήνω για 10-12 λεπτά
- Βάλτε ζάχαρη άχνη αν θέλετε αλλά μόνο όταν κρυώσουν λίγο