Συνταγή για μαλακά μπισκοτάκια σοκολάτας

Είναι τραγανά και μαλακά ταυτόχρονα και μας προσφέρουν τη δόση σοκολάτας που χρειαζόμαστε με τα πρώτα κρύα του φθινοπώρου.

Υλικά για 60 μπισκότα

  • 200 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα κουβερτούρας
  • 60 γραμμάρια βούτυρο
  • 115 γραμμάρια ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 1 βανίλια
  • 200 γραμμάρια αλεύρι
  • 25 γραμμάρια κακάο χωρίς ζάχαρη
  • 1/2 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1 κάτι ελάχιστο αλάτι
  • 100 γραμμάρια ζάχαρη άχνη για τη διακόσμηση

Εκτέλεση

  • Λυώνω το βούτυρο μαζί με τη σοκολάτα σε πολύ χαλαρή φωτιά
  • Εκτός φωτιάς προσθέτω τη ζάχαρη, τη βανίλια και τα αυγά ένα ένα
  • Προσθέτω τα στεγνά υλικά: αλεύρι, μπάικιν πάουντερ, κακάο, αλάτι
  • Ανακατεύω και φτιάχνω μια ζύμη απαλή
  • Τη βάζω στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου ή όλο το βράδυ
  • Ζεσταίνω το φούρνο στους 160 βαθμούς
  • Σχηματίζω τα μπισκοτάκια σε όποια μορφή μου αρέσει
  • Τα ψήνω για 10-12 λεπτά
  • Βάλτε ζάχαρη άχνη αν θέλετε αλλά μόνο όταν κρυώσουν λίγο
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ σοκολάτα συνταγή Μαλάκα μπιστκοτάκια

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ