Οδηγίες για την υποβολή του Ε8- Τι πρέπει να προσέχουν οι φορολογούμενοι στη συμπλήρωση του - iefimerida.gr

Οδηγίες για την υποβολή του Ε8- Τι πρέπει να προσέχουν οι φορολογούμενοι στη συμπλήρωση του

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την τελική φάση του πληροφοριακού συστήματος «Εργάνη» μέσω του οποίου θα γίνει η ηλεκτρονική καταγραφή του συνόλου των εργαζόμενων και των επιχειρήσεων στον ιδιωτικό τομέα ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βορύτσης.

Η ηλεκτρονική καταγραφή, θα ξεκινήσει στις 15 Σεπτεμβρίου και αναμένεται να διαρκέσει δύο μήνες. Ηδη από την Παρασκευή 6 Σεπτέμβρη, είχε ξεκινήσει η πιλοτική ηλεκτρονική υποβολή των υπερωριών, αναφέρει το capital. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, από την 1η Οκτωβρίου 2013, θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά στο Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ) όλες οι υπερωρίες των εργαζομένων. Σύμφωνα με τις νέες διατάξεις, εντός του πρώτου δεκαπενθημέρου κάθε μήνα θα πρέπει να αποστέλλεται στην αρμόδια υπηρεσία του ΣΕΠΕ το σύνολο των υπερωριών που πραγματοποίησε ο κάθε εργαζόμενος τον προηγούμενο μήνα.

Οδηγίες για το Ε8

Οι επιχειρήσεις, θα μπορούν να ενημερώνουν το ΣΕΠΕ μέσω του ηλεκτρονικού εντύπου Ε8 με τίτλο «Γνωστοποίηση πραγματοποιηθείσας υπερωριακής απασχόλησης» το οποίο βρίσκεται στο σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ».

Από την 1η Οκτώβρίου, το ΣΕΠΕ θα παραλαμβάνει χειρόγραφα το έντυπο Ε8 μόνο από τους εργοδότες οι οποίοι δεν έχουν πρόσβαση στο σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» λόγω προβλημάτων στο σύστημα, ενώ η ηλεκτρονική υποβολή του εντύπου δεν θα είναι δυνατή μετά το πρώτο δεκαπενθήμερο του μήνα. Οι εργοδότες σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να προσέρχονται στο Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας για την κατάθεση του σχετικού εντύπου.

Τι ισχύει για τις διορθώσεις

Σε περίπτωση λάθους στη συμπλήρωση του Ε8, οι διορθώσεις δεν μπορούν να γίνουν με νέα ηλεκτρονική υποβολή. Οι εργοδότες σε τέτοια περίπτωση, θα πρέπει να εκτυπώσει το ηλεκτρονικό έντυπο που έχει υποβάλλει μαζί με μια γραπτή επιστολή που θα διευκρινίζει τις διορθώσεις που επιθυμεί να πραγματοποιούν, ενώ τέλος θα υποβάλλει με προσέλευση στην αρμόδια υπηρεσία του ΣΕΠΕ το νέο έντυπο με τα ορθά στοιχεία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ