Εταιρεία αποσύρει διαφημίσεις με «ανορεξικό» μοντέλο - iefimerida.gr

Εταιρεία αποσύρει διαφημίσεις με «ανορεξικό» μοντέλο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέο χτύπημα για τον ψηλόλιγνο και (υπερβολικά;) αδύνατο σωματότυπο των μοντέλων που τόσα χρόνια βασίλευε σε φωτογραφίσεις και πασαρέλες. Το καινούργιο επεισόδιο στο σίριαλ Size Zero ονομάζεται Codie Young και η τοποθέτηση προϊόντος ανήκει στη highstreet αλυσίδα ένδυσης Topshop.Οι εναρκτήριοι τίτλοι έπεσαν στο site της εταιρείας, όπου υπήρχε η επίμαχη φωτογραφία του νεαρού μοντέλου με μέση δαχτυλίδι (για σκελετωμένα δάκτυλα) και χεράκια ατροφικά, ανίκανα να επιτελέσουν οποιαδήποτε κίνηση απαιτεί μίνιμουν δύναμη. Οι οργανώσεις υποστήριξης κοριτσιών με νευρική ανορεξία διαμαρτυρήθηκαν έντονα, μια μαμά πρώην ασθενούς που τώρα αναρρώνει επικοινώνησε τους φόβους της ότι κάτι τέτοια πρότυπα ίσως κάνουν την κόρη της να ξανακυλήσει και η επίμαχη φωτογραφία κατέβηκε από το site μετά από παραδοχή του Andrew Leahy, επικεφαλής του γραφείου Δημοσίων Σχέσεων ότι "η συγκεκριμένη γωνία έδειχνε το μοντέλο, που σε βρετανικά νούμερα είναι το 8, υπερβολικά αδύνατο, με αδύναμα άκρα και υπερμεγέθες κεφάλι. Τα δε ρούχα φαίνονται να κρέμονται από το κορμί της επειδή είναι δείγματα, και τα δείγματα είναι καμιά φορά το νούμερο 10". Σις κατηγορίες ότι τα ρούχα που έχουν επιλεγεί είναι νούμερο 4 (ναι, κάποιες το φοράνε πορφανώς) το Topshop απάντησε ότι τα εν λόγω ρούχα απαρτίζουν τη σειρά Petite, για πολύ μικροκαμωμένα κορίτσια.

blogH ίδια η Codie απάντησε για όλα αυτά στο της, λέγοντας ότι νιώθει πληγωμένη για την ανεύθυνη κριτική όσων έβαλαν εναντίον της "σαν αν μην ήταν καν ένα αληθινό πρόσωπο, αλλά μια εικόνα σε ένα site" - ισχυρίστηκε δε ότι πρόκειται καταφανώς για μια περίπτωση απαξίωσης της διαφορετικότητας, αφού δεν δέχονται "ότι ένας άνθρωπος μπορεί να είναι εκ γενετής πολύ αδύνατος και να έχει έναν ιδιαίτερο σωματότυπο χωρίς να είναι άρρωστος ή ανορεξικός".

Πηγή: fashionism

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ size zero ανορεξία Topshop Codie Young
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ