Βασιλιάδες στα σκονάκια και στις αντιγραφές οι πρωτοετείς φοιτητές του Χάρβαρντ - iefimerida.gr

Βασιλιάδες στα σκονάκια και στις αντιγραφές οι πρωτοετείς φοιτητές του Χάρβαρντ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Βασιλιάδες στην αντιγραφή είναι σχεδόν οι μισοί πρωτοετείς φοιτητές του Χάρβαρντ, αφού δεν δίστασαν να παραδεχθούν ότι αντέγραψαν για να εισαχθούν στο πανεπιστήμιο.

Σύμφωνα με την έρευνα του πανεπιστημίου που δημοσίευσε η εφημερίδα «Independent» το ένα δέκατο των νέων φοιτητών έχουν αντιγράψει σε διαγώνισμα, το 42% παραδέχτηκε ότι έχει κάνει σκονάκι ή άλλους είδους «κλεψιά» σε σχολική εργασία, ενώ οι άντρες αντιγράφουν πιο συχνά σε σχέση με τις γυναίκες.

Βέβαια, το 84% των 1.300 πρωτοετών που συμμετείχαν στην έρευνα ξεκαθάρισαν ότι οι σπουδές τους είναι πάνω απ' όλα.

Υπενθυμίζεται ότι το 2012 περισσότεροι από 120 φοιτητές κατηγορήθηκαν για αντιγραφή κατά τη διάρκεια διαγωνίσματος κι έκτοτε το Χάρβαρντ έγινε ακόμη πιο αυστηρό ζητώντας την προσωπική δουλειά των φοιτητών στις εργασίες τους.

Πάντως, το 36% των φοιτητών αναμένει ότι ο φόρτος εργασίας του ανέρχεται σε 20 με 29 ώρες την εβδομάδα και ένα άλλο 26% θεωρεί ότι θα πρέπει να αφιερώνει 30 με 39 ώρες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ