Ο Κάμερον ξέχασε τη βαλίτσα με τα κρατικά μυστικά σε βαγόνι του τρένου [εικόνα] - iefimerida.gr

Ο Κάμερον ξέχασε τη βαλίτσα με τα κρατικά μυστικά σε βαγόνι του τρένου [εικόνα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Και αν ένας απλός επιβάτης του τρένου Λονδίνο-Εδιμβούργο έβρισκε τα μυστικά της βρετανικής κυβέρνησης για τη Συρία; Αυτό το καταστροφικό σενάριο κάνει εξώφυλλο σήμερα η The Daily Mirror που δημοσίευσε μια ανησυχητική φωτογραφία για την ασφάλεια της Βρετανίας.

Ανάμεσα σε τέσσερις άδειες θέσεις βρίσκεται η περιβόητη «red box», η κόκκινη βαλίτσα που χρησιμοποιούν αποκλειστικά τα μέλη της κυβέρνησης για να μεταφέρουν τα εμπιστευτικά τους έγγραφα. Η συγκεκριμένη κόκκινη βαλίτσα έχει και τα αρχικά του Ντέιβιντ Κάμερον «Πρωθυπουργός».

Παρότι οι υπηρεσίες του Ντέιβιντ Κάμερον διαβεβαιώνουν τον Guardian ότι η κόκκινη βαλίτσα ποτέ δεν αφέθηκε χωρίς παρακολούθηση ωστόσο η μαρτυρία του ανθρώπου που τη βρήκε και την φωτογράφισε είναι ανησυχητική: «Ηταν αφημένη εκεί ακριβώς. Θα μπορούσα να την πάρω μαζί μου και να την ανοίξω, αν ήθελα. Αντί να το κάνω, την τράβηξαν φωτογραφία».

Ο ίδιος μάρτυρας λέει ότι βρήκε τη βαλίτσα παρατημένη με το κλειδί πάνω. Δίπλα υπήρχαν επιβάτες που δεν είχαν αντιληφθεί περί τίνος επρόκειτο. Αμέσως η εφημερίδα Mirror έκανε την σύνδεση με ένα άλλο θέμα που είχε ρεζιλέψει τον Κάμερον, όταν ξέχασε το παιδί του σε μια πάμπ.

«Είναι καταπληκτικό ότι η κυβέρνηση βασανίζει τους δημοσιογράφους γιατί δημοσιεύουν μυστικά και ο πρωθυπουργός ξεχνάει τα δικά του σε ένα τραπεζάκι» δήλωσε ο βουλευτής των Εργατικών Κίβαν Τζόουνς.

Το θέμα είναι ακόμη πιο ενοχλητικό για την κυβέρνηση γιατί ο υπουργός Μεταφορών Σίμον Μπερνς δικαιολόγησε στις αρχές του 2013 ότι θα νοίκιαζε αυτοκίνητο με οδηγό κόστους 100.000 ευρώ το χρόνο γιατί του είχε απαγορευτεί να μεταφέρει τη δική του κόκκινη βαλίτσα με τα μυστικά μέσα στο τρένο!

Ο Κάμερον ξέχασε τη βαλίτσα με τα κρατικά μυστικά σε βαγόνι του τρένου [εικόνα] | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ