Qz.com: Με μαύρο δάκρυ θα κλάψουν οι Ιάπωνες που τώρα χαίρονται για την ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020 - iefimerida.gr

Qz.com: Με μαύρο δάκρυ θα κλάψουν οι Ιάπωνες που τώρα χαίρονται για την ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Ετοιμαστείτε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 στο Τόκιο. Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή προφανώς σκέφτηκε να καταφύγει στην ασφαλή επιλογή της πρωτεύουσας της Ιαπωνίας παρά σε κάποια άλλη εξωτική, αλλά περισσότερο παρακινδυνευμένη, όπως η Κωνσταντινούπολη... Και το Τόκιο μπορεί πράγματι να φαντάζει ασφαλές ως επιλογή, αν παραβλέψει κανείς τον κίνδυνο της φυσικής καταστροφής και άλλων σχετικών ζητημάτων που άπτονται του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα, για τον οποίο υπάρχουν φόβοι ότι μπορεί να διαρρέει μολυσμένο νερό στον Ειρηνικό Ωκεανό».

Έτσι προλογίζει σχετικό άρθρο της στον οικονομικό δικτυακό τόπο qz.com η Gwynn Guilford, η οποία αναφέρεται στους λόγους για τους οποίους η ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020 αποτελεί μείζον ζήτημα ασφάλειας για την οικονομική σταθερότητα της χώρας, επισημαίνοντας ότι «παρ' όλο που η οικονομική τόνωση, η οποία παραδοσιακά συνοδεύει τη διοργάνωση τέτοιου μεγέθους συμβάντων, ενδέχεται να είναι θετική, είναι πολύ πιθανό οι αναγκαίες προετοιμασίες να εξαντλήσουν ακόμη περισσότερο την ήδη ταλαιπωρημένη από τα τεράστια προβλήματα χρέους Ιαπωνία».

Όπως σημειώνει η αρθρογράφος, η ιαπωνική κυβέρνηση θεωρεί πως η διεξαγωγή των Αγώνων θα αποφέρει στα δημόσια ταμεία κέρδη ύψους 30 δισ. δολαρίων, καθώς θα δώσει ώθηση στην εγχώρια οικονομία.

«Η εκλογή του Τόκιο, λοιπόν, επιτρέπει στην ιαπωνική κυβέρνηση να ξοδέψει τεράστια ποσά σε υποδομές. Γι' αυτό και ο Ιάπωνας Πρωθυπουργός έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να κερδίσει το στοίχημα... Η χώρα όμως δεν έχει ανάγκη να τονώσει τις υποδομές της, όταν έχει ήδη στην πλάτη της ένα δημοσιονομικό χρέος που αγγίζει τα 10.5 τρισ. δολάρια...., ένα μεγάλο μέρος του οποίου οφείλεται στις αλόγιστες σπατάλες σε υποδομές κατά τις δεκαετίες του '80 και του '90».

«Έχει πλάκα να αναλαμβάνεις τη διοργάνωση των σπουδαιότερων Αγώνων στον πλανήτη, μέχρις ότου πληγωθεί θανάσιμα κάποιος», καταλήγει η αρθρογράφος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ