Xάθηκε στις Ανδεις και τρεφόταν επί τρεις μήνες με ποντίκια

Ο Ραούλ Φερνάντο Γκόμες Σιρκουνέγκουϊ, ο οποίος χάθηκε το Μάιο, προσπάθησε να φτάσει με τα πόδια από τη Χιλή στην Αργεντινή όταν η μοτοσυκλέτα του χάλασε. Ο παράτολμος, τυχερός κι επίμονος Ουρουγουανός εντοπίστηκε σε υψόμετρο 2.840 μέτρων από υπαλλήλους της βορειοδυτικής επαρχίας του Σαν Χουάν Γκόμες της Αργεντινής που βρέθηκαν εκεί ώστε να μετρήσουν τα επίπεδα του χιονιού.

Οι υπάλληλοι βρήκαν τον 58χρονο καταβεβλημένο και αφυδατωμένο στο καταφύγιό τους, ενώ σύμφωνα με τους γιατρούς που τον εξέτασαν και του παρέχουν φροντίδα η ανθεκτικότητά του είναι εντυπωσιακή.

«Είσαι πιστός;», ρωτήθηκε ο μοτοσικλετιστής των... Άνδεων από τον κυβερνήτη του Σαν Χουάν Γκόμες, Χοσέ Λουίς. «Δεν ήμουν, αλλά έγινα!», απάντησε ο Ραούλ Φερνάντο, ο οποίος εξήγησε ότι επί τέσσερις μήνες τρεφόταν με αρουραίους και σταφίδες προκειμένου να κρατηθεί στη ζωή.

Η «Οδύσσεια» του Ουρουγουανού θύμισε αυτόματα το «Θαύμα των Άνδεων» του 1972, όταν συνετρίβη στην οροσειρά το αεροπλάνο που μετέφερε ομάδα ράγκμπι της Ουρουγουάης στη Χιλή για φιλικό αγώνα... Οι 16 επιζώντες από τους 29 που επέβαιναν στην πτήση 571 της Uruguayan Air Force, δεν κρατήθηκαν στη ζωή επί 72 ημέρες τρώγοντας αρουραίους, αλλά τις σάρκες των συμπαιχτών τους.

Ο -κατά 20 κιλά αδυνατισμένος- Ραούλ Φερνάντο δεν γνωρίζει αν η ζωή του θα γίνει ταινία όπως αυτή των 16 συμπατριωτών του, αλλά και ούτε τον ενδιαφέρει. Χαίρεται που ξαναείδε την κόρη του και τη σύζυγό του.

«Πρόκειται για έναν ασθενή με υψηλή αρτηριακή πίεση, ιστορικό καπνίσματος και σημάδια υποσιτισμού», τόνισε ο γιατρός που τον εξέτασε, όμως εξήγησε ότι σε λίγες ημέρες θα είναι καλά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ