Λαθραίο το ένα στα πέντε πακέτα τσιγάρα στην Ελλάδα - iefimerida.gr

Λαθραίο το ένα στα πέντε πακέτα τσιγάρα στην Ελλάδα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τον τρόπο για να συνεχίσουν να καπνίζουν αλλά να μην βάζουν το χέρι «βαθιά» στην τσέπη βρήκαν οι Ελληνες καπνιστές, οι οποίοι προτιμούν πλέον τα λαθραία τσιγάρα και τον χύμα καπνό οι οποίοι είναι αρκετά φθηνότεροι γι αυτούς, με αποτέλεσμα πάνω από το 20% των καπνιστών για το 2013 να προτιμούν πλέον τα λαθραία τσιγάρα, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί οι οποίοι σταμάτησαν το κάπνισμα λόγω κρίσης.

Σύμφωνα με έρευνα του Κέντρου Οικονομικού Προγραμματισμού και Ερευνών, περίπου το ένα από το πέντε πακέτα τσιγάρα που καταναλώνεται στην Ελλάδα είναι λαθραίο, καθώς από το 2010 όταν ξεκίνησε η αύξηση της φορολογίας των προϊόντων καπνού για να αυξηθούν τα δημόσια έσοδα, οι καπνιστές άρχισαν να προτιμούν λαθραία τσιγάρα, τα οποία προμηθεύονται σε αρκετά πιο χαμηλές τιμές, μεταδίδει το capital.

Τα στοιχεία της ΚΕΠΕ είναι αποκαλυπτικά:

  • Το 2010 η κατανάλωση λαθραίων τσιγάρων άγγιζε το 12,6%
  • Το 2011 το ποσοστό ανήλθε στο 15,9%
  • Το 2012 το ποσοστό των λαθραίων προϊόντων καπνού άγγιξε το 18,8%

Οσον αφορά το 2013, οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν πως η κατανάλωση των λαθραίων τσιγάρων θα ξεπεράσει το 20%, ενώ παράλληλα η ΚΕΠΕ υποστηρίζει πως πλέον λόγω της οικονομικής κρίσης έχει ελαττωθεί ο όγκος της κατανάλωσης καπνού, λόγω της λιτότητας και της οικονομικής κρίσης, ενώ δεν είναι λίγοι οι πρώην καπνιστές οι οποίοι υποστηρίζουν πως λόγω της κακής οικονομικής τους κατάστασης, έκοψαν το κάπνισμα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ