H πάλη κέρδισε τη μάχη και τη θέση της στους Ολυμπιακούς του 2020 - iefimerida.gr

H πάλη κέρδισε τη μάχη και τη θέση της στους Ολυμπιακούς του 2020

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η πάλη τα κατάφερε και πήρε πίσω τη θέση της στο επίσημο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο το 2020, αφήνοντας έξω σκουός, μπείζμπολ και σοφτμπολ.

Το άθλημα που ήταν αναπόσπαστο κομμάτι των Αγώνων από την αρχαιότητα και σε όλους τους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες, εκτός από το 1900, είχε βγει εκτός προγράμματος τον περασμένο Φεβρουάριο με απόφαση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής – απόφαση που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Πάλης FILA.

Σε νέα ψηφοφορία όμως που έγινε την Κυριακή, η απόφαση ανετράπη και η πάλη κέρδισε και πάλι τη θέση της μεταξύ των Ολυμπιακών Αγωνισμάτων.

Μετά την απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΔΟΕ να την αφαιρέσει από τον «πυρήνα» των Ολυμπιακών αθλημάτων, τον περασμένο Φεβρουάριο, η FILA προχώρησε σε σημαντικές αλλαγές, τόσο σε διοικητικό επίπεδο, όσο και στους κανονισμούς, και κατάφερε να πείσει τους «αθάνατους» ώστε να παραμείνει στο πρόγραμμα των Αγώνων.

H πάλη κέρδισε τη μάχη και τη θέση της στους Ολυμπιακούς του 2020 | iefimerida.gr 0

Στη φωτογραφία μέλη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Πάλης ξεσπούν σε πανηγυρισμούς στο άκουσμα της απόφασης της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ