Συναγερμός στην ιταλική ακτοφυλακή - 700 μετανάστες και πρόσφυγες διέσωσαν οι αρχές από Συρία κι Αίγυπτο - iefimerida.gr

Συναγερμός στην ιταλική ακτοφυλακή - 700 μετανάστες και πρόσφυγες διέσωσαν οι αρχές από Συρία κι Αίγυπτο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε εγρήγορση βρίσκεται τις τελευταίες μέρες η ιταλική ακτοφυλακή, αφού την Παρασκευή και το Σάββατο μαζί με σκάφη του λιμενικού διέσωσε 700 μετανάστες και πρόσφυγες στα ανοικτά των ακτών της Σικελίας.

Όπως αναφέρει το capital, το ένα πλοίο μετέφερε 207 μετανάστες από τη Νιγηρία, τη Γκάνα και την Ερυθραία, ανάμεσα στους οποίους ήταν 6 παιδιά και 2 γυναίκες σε προχωρημένο στάδιο εγκυμοσύνης.

Σε ένα άλλο πλοίο η ακτοφυλακή ανακάλυψε 212 μετανάστες, συμπεριλαμβανομένων και 8 παιδιών, το οποίο είχε κατεύθυνση το μικρό νησί της Λαμπεντούζα, το νοτιότερο σημείο της Ιταλίας. Οι αρχές δεν έδωσαν πληροφορίες σχετικά με την καταγωγή των μεταναστών. Δύο ακόμα σκάφη μετάφεραν συνολικά 293 Σύρους και Αιγυπτίους.

Ο αριθμός των προσφύγων που προσπαθούν να περάσουν τα σύνορα της Ιταλίας με πλοία και σκάφη έχει αυξηθεί σημαντικά τους τελευταίους μήνες εξαιτίας των συγκρούσεων σε Συρία και Αίγυπτο. Το ιταλικό υπουργείο Εσωτερικών αναφέρει ότι από τις αρχές του έτους μέχρι τα τέλη Αυγούστου, τουλάχιστον 3.000 Σύροι έχουν καταφθάσει στην Ιταλία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ