Στουρνάρας για πετρέλαιο: Ας δούμε πως θα πάει η μείωση ΦΠΑ στην εστίαση - iefimerida.gr

Στουρνάρας για πετρέλαιο: Ας δούμε πως θα πάει η μείωση ΦΠΑ στην εστίαση

Στουρνάρας για πετρέλαιο: Ας δούμε πως θα πάει η μείωση ΦΠΑ στην εστίαση
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην ανάγκη για «εξωστρέφεια» της ελληνικής οικονομίας στάθηκε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, κατά την επίσκεψή του σε περίπτερα της ΔΕΘ.

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε πως άμεσο σχέδιο, όπως το παρουσίασε και ο πρωθυπουργός, είναι το πρωτογενές πλεόνασμα και το νέο αναπτυξιακό πρότυπο.

Ο κ. Στουρνάρας επεσήμανε ότι ο πρωθυπουργός ανέφερε τη λέξη «εξωστρέφεια», σημειώνοντας ότι αυτή «σημαίνει εξάγουμε ή παράγουμε για να υποκαταστήσουμε τις εισαγωγές».

«Οταν φτάσουμε εκεί θα είμαστε μια οικονομία με πολύ σημαντικές αναπτυξιακές προοπτικές» υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών, ενώ κληθείς να σχολιάσει το μήνυμα του κ. Σαμαρά προς τους εταίρους για το θέμα του χρέους σημείωσε: «Υπάρχει νομική βάση στο Eurogroup της 27ης Νοεμβρίου. Πάνω εκεί θα στηριχθούμε».

Σε ό,τι αφορά το θέμα του πετρελαίου, ο κ. Στουρνάρας είπε πως «θα προσπαθήσουμε να διευρύνουμε τα κριτήρια του επιδόματος, να τα κάνουμε περισσότερο ελκυστικά και περισσότερο ευέλικτα».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο μείωσης συντελεστών ΦΠΑ πέραν του κλάδου της εστίασης, ο υπουργός Οικονομικών απάντησε ότι είναι «πολύ νωρίς ακόμη γι' αυτό» και συμπλήρωσε: «Ας δούμε πρώτα αν πετύχει η μείωση στην εστίαση».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ