Φοροδιαφυγή και ποδόσφαιρο: Οταν οι άσσοι των γηπέδων τρώνε «κόκκινη κάρτα» - iefimerida.gr

Φοροδιαφυγή και ποδόσφαιρο: Οταν οι άσσοι των γηπέδων τρώνε «κόκκινη κάρτα»

Φοροδιαφυγή και ποδόσφαιρο: Οταν οι άσοι των γηπέδων τρώνε «κόκκινη κάρτα»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι οικονομικές ατασθαλίες φαίνεται πώς δεν είναι ιδιότητα μόνο των «κοινν θνητών», αφού δεν είναι λίγοι διάσημοι «θεοί της μπάλας» που έχουν πιαστεί στην τσιμπίδα του νόμου, για φοροδιαφυγή.

Οπως αναφέρει σχετικό άρθρο στο NewPost, το πιο πρόσφατο παράδειγμα ποδοσφαιριστή που «έφαγε κάρτα» από το κράτος ήταν ο Λίονελ Μέσι, ο οποίος κατηγορήθηκε την Πέμπτη από τις ισπανικές αρχές για φοροδιαφυγή στο διάστημα 2007-2009, με αποτέλεσμα ο ίδιος και ο πατέρας του να αναγκαστούν να καταβάλουν πρόστιμο ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ.

Ωστόσο η περίπτωση του Μέσι ήταν μόλις μία από τις δεκάδες περιπτώσεις γνωστών αθλητών, που δεν είναι και πολύ ειλικρινείς με τα οικονομικά τους.

Ντιέγκο Μαραντόνα
O διασημότερος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών, όχι μόνο για το ταλέντο του στα γήπεδα, αλλά και για τα μπλεξίματα του με το νόμο. Μετά από αμέτρητες κατασχέσεις και ελέγχους σε τραπεζικούς λογαριασμούς του, η ιταλική κυβέρνηση πλέον του ζητάει το ποσό των 40 εκατομμυρίων ευρώ από την επταετή παρουσία του στη χώρα, όσο αγωνιζόταν με τη Νάπολι.

Τζιμπρίλ Σισέ και Σεμπαστιάν Λέτο
Τον Αύγουστο στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ βρέθηκαν και οι πρώην παίκτες του Παναθηναϊκού, Τζιμπρίλ Σισέ και Σεμπαστιάν Λέτο, για αδήλωτα ποσά που έλαβαν από εταιρείες αθλητικού υλικού. Ειδικά ο Λέτο, σύμφωνα με το ΣΔΟΕ απέκρυψε το ποσό των 80.000 ευρώ.

Ραφίκ Τζιμπούρ
Μετά από καταγγελίες οι ελληνικές δικαστικές αρχές ερεύνησαν την περίτπωση του Τζιμπούρ και σύμφωνα με πληροφορίες, στο λογαριασμό του βρέθηκε έμβασμα ύψους 1.000.000 ευρώ, το οποίο εμφανίζεται να έχει γίνει το 2011 από ξένη εταιρεία στοιχημάτων, ενώ ο ίδιος ο Τζιμπούρ δεν έχει υποβάλει φορολογική δήλωση από το 2007.

Καρλ Χάινς Ρουμενίγκε
Τον εκτελεστικό διευθυντή της Μπάγερν έβαλε στο μάτι η εφημερίδα Bild αφού όπως αναφέρει δεν δήλωσε στο τελωνείο δύο ρολόγια Rolex μεγάλης αξίας που αγόρασε από το Κατάρ με τον ίδιο να ισχυρίζεται ότι δεν γνώριζε αν έπρεπε να τα δηλώσει.

Πηγη NewPost

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ