Σαμαράς: Τέλος τα μνημονιακά μέτρα, ήρθε η ώρα να ανακουφιστεί η κοινωνία - iefimerida.gr

Σαμαράς: Τέλος τα μνημονιακά μέτρα, ήρθε η ώρα να ανακουφιστεί η κοινωνία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έφτασε στο χώρο της ΔΕΘ στις 10:15 και πραγματοποίησε τα εγκαίνια της Εκθεσης στη συνέχεια ανέβηκε στο βήμα για την καθιερωμένη ομιλία. Ο πρωθυπουργός τόνισε πως η χώρα αφήνει οριστικά πίσω το χθες και επεσήμανε πως ότι φέτος η χώρα θα πετύχει το πρωτογενές πλεόνασμα, αφού πάει καλύτερα από τους στόχους και διαβεβαίωσε ότι δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα. Ωστόσο στην ομιλία του δεν έκανε καμία αναφορά στο θέμα του λουκέτου στην ΕΛΒΟ. Μάλιστα από το βήμα της ΔΕΘ είπε πως η χώρα δεν αντέχει νέα μετρολογία ενώ είπε πως η Ελλάδα έχει τηρήσει τις συμφωνίες γι αυτό και οι δανειστές θα πρέπει να τηρούν τις δικές τους.

«Όλοι συμφωνούν ότι το 2014 θα είναι έτος ανάπτυξης για την Ελλάδα, όλοι εκτός από κάποιους δικούς μας που είναι κολλημένοι στο χθες. Σκεφτείτε που είμασταν πέρυσι και που είμαστε σήμερα. Πέρυσι κάποιοι προεξοφλούσαν την έξοδό μας από το ευρώ, σήμερα διαβεβαιώνουν το αντίθετο. Από μονή πηγή αστάθειας στην περιοχή η χώρα μας μετετράπη σε πηγή σταθερότητας».

Αναφερόμενος στο πρωτογενές πλεόνασμα ο κ.Σαμαράς είπε πως θα αξιοποιηθεί γαι την ανακούφιση χαμηλοσυνταξιούχων και ενστόλων.

«Πρωτογενές πλεόνασμα σημαίνει ότι καλύπτουμε μόνοι μας τις τρέχουσες ανάγκες. Σταματά η Ελλάδα να ζητά νέα δανεικά. Η χώρα στέκεται στα πόδια της. Στο τέλος του χρόνου θα πετύχουμε νέα ελάφρυνση του χρέους. Ξεπερνάμε τους στόχους και είναι το πρώτο βήμα για να βγούμε από την μνημονιακή πολιτική.

Δεν ξέρουμε πόσο θα είναι το πλεόνασμα, αλλά όσο και να είναι θα το χρησιμοποιήσουμε για την ελάφρυνση της κοινωνίας», υπογράμμισε, σημειώνοντας ότι η ύφεση για πρώτη φορά θα είναι μικρότερη από ότι αναμενόταν, επικαλούμενος τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

Θα εκταμιευτεί 1,5 εκατ. ευρώ για μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Παραθέτοντας παράλληλα τα σημάδια που αποδεικνύουν, όπως σημείωσε, ότι η ελληνική οικονομία γυρίζει σελίδα, είναι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και η επιστροφή της ρευστότητας που αυτή συνεπάγεται και το 1,5 δισ. ευρώ που θα διατεθεί για τις επιχειρήσεις μέχρι τέλος του χρόνου.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις «σαρωτικές μεταρρυθμίσεις» που έχει πετύχει η κυβέρνηση: σπάμε τα καρτέλ, ανοίγουν τα κλειστά επαγγέλματα, χτυπάμε την γραφειοκρατία, βάζουμε τάξη στα νοσοκομεία, βάζουμε τέλος στο πάρτι με τις προμήθειες και στις χιλιάδες συντάξεις μαϊμού.

Επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσή Αυγή

Ο πρωθυπουργός επιτέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση τονίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει ρεσιτάλ λαϊκισμού αφού θέλει να επιστρέψει «σε όσα μας έφεραν εδώ». Και πρόσθεσε «Μακάρι να είχα απέναντί μου μια αντιπολίτευση που να θέλει την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση. Τι νομίζουν; Ότι δε βλέπω την ανεργία; Ότι ο κόσμος ζορίζεται; Αυτό πολεμώ Αλλά ξέρω ότι οι φωνές της μιζέριας δεν φοβούνται τα χειρότερα αλλά εύχονται να μη γυρίσει η Ελλάδα στη σελίδα της ανάπτυξης για να κερδοσκοπήσουν. Τους απαντώ: έχουν χάσει την ψυχή τους, έχουν χάσει το φιλότιμο, θα χάσουν σε όλα».

Εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στην αντιπολίτευση, ο πρωθυπουργός, έκανε λόγο για προσπάθεια αποδόμησης της προσπάθειας που γίνεται, επισημαίνοντας: «Ότι πετύχαμε το πετύχαμε σε συνεργασία με τους εταίρους, όχι οδηγώντας σε σύγκρουση και σε έξοδο από το ευρώ». Κάτι που στενοχωρεί τους επικριτές μας, πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας:

«Χάνουν την ψυχραιμία τους οι προφήτες της καταστροφής, επειδή όπως λένε είμαι αισιόδοξος. Νομίζουν ότι δεν βλέπω την ανεργία, τον πόνο; Δεν ξέρω ότι ο κόσμος ζορίζεται και υποφέρει; Μα αυτό ακριβώς που πολεμώ είναι η φτώχεια και η ανεργία.

Αυτές οι φωνές της μιζέριας δεν φοβούνται τα χειρότερα, εύχονται τα χειρότερα. Δεν στενοχωριούνται, εύχονται να μην έρθει η ανάπτυξη, θέλουν να κερδοσκοπήσουν. Έχουν χάσει την ψυχή τους, το φιλότιμο, θα χάσουν σε όλα...Ευχόμαστε να είχαμε μια αντιπολίτευση που να στηρίζει την ανάπτυξη, την περικοπή των δαπανών, την απομάκρυνση των επιόρκων από το δημόσιο, την απομόνωση των εγκληματιών.

Αντιθέτως, εκείνοι καταψηφίζουν τα πάντα, κάθε νοικοκύρεμα, αντιδρούν κάθε φορά που μπαίνει η αστυνομία σε δημόσια κτήρια που επί χρόνια έχουν καταλάβει αναρχικοί, κατήγγειλαν ότι κλείσαμε την διεφθαρμένη ΕΡΤ, παραπονιούνται ότι δεν φέρνουμε επενδύσεις και όταν τις φέρνουμε θέλουν να τις διώξουν...

Είναι ένα ρεσιτάλ ανυπόφορου λαϊκισμού και υποκρισίας. Οι επικριτές μας οραματίζονται την καταστροφή της χώρας γιατί έχουν γίνει ένα με το χθες και πολύ στενοχωριούνται που η Ελλάδα γυρίζει την σελίδα στο αύριο

Από τα βέλη του κ.Σαμαρά δεν έμεινε εκτός ούτε η Χρυσή Αυγή. «Τι να πεις για τους νεοναζί που μιλάνε για πατρίδα και θαυμάζουν τους χειρότερους τυρράνους που γνώρισε ποτέ αυτή η πατρίδα. Η παρουσία τους και μόνο αποδυναμώνει την Ελλάδα. Καταγγέλλουν τις αριστερές ακρότητες και απαντούν με χειρότερες. Καταψηφίζουν κάθε μεταρρύθμιση και ενσαρκώνουν τους χειρότερους εφιάλτες».

Και τα δυο άκρα καταψηφίζουν κάθε μεταρρύθμιση, διχάζουν το λαό, περιφρονούν το νόμο και την δημοκρατία, δεν έχουν καμία πρόταση για το αύριο...Κανείς τους δεν θα κυβερνήσει, γιατί δεν μπορεί να κυβερνήσει, το μόνο που θέλουν είναι να συγκρουστούν πάνω από τα ερείπια της χώρας. Δεν θα τους περάσει».

Μήνυμα στα Σκοπια

Ο Αντώνης Σαμαράς στην αρχή της ομιλίας του έστειλε μήνυμα στα Σκόπια λέγοντας «δεν διαπραγματευόμαστε την ιστορική ταυτότητα της Μακεδονίας».

Διαβάστε ολόκληρη την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά ΕΔΩ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ