Ολυμπιακοί αγώνες 2020: Ο λιγότερο κακός θα τους αναλάβει – Διεκδικούν Τόκιο, Μαδρίτη και Κωνσταντινούπολη - iefimerida.gr

Ολυμπιακοί αγώνες 2020: Ο λιγότερο κακός θα τους αναλάβει – Διεκδικούν Τόκιο, Μαδρίτη και Κωνσταντινούπολη

Ολυμπιακοί αγώνες 2020: Ο λιγότερο κακός θα τους αναλάβει – Διεκδικούν Τόκιο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ισως είναι η μοναδική φορά που οι «αθάνατοι» θα βρεθούν σε αυτή τη θέση. Οταν το Σάββατο το βράδυ θα κληθούν να ψηφίσουν για την πόλη που θα αναλάβει τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2020 δεν θα ψάξουν την καλύτερη υποψηφιότητα, αλλά τη λιγότερο κακή. Η Μαδρίτη, η Κωνσταντινούπολη και το Τόκιο διεκδικούν τη διοργάνωση, αλλά η κάθε μία πόλη παλεύει με τους δικούς της δαίμονες.

Η απόφαση θα ληφθεί στο Μπουένος Αιρες, με τα μέλη της ΔΟΕ να καλούνται να αποφασίσουν ποια υποψηφιότητα έχει περισσότερες πιθανότητες να πραγματοποιήσει τις υποσχέσεις της. Κάθε αποστολή έχει στο πλευρό της ένα δυνατό εκπρόσωπο. Η Ιαπωνία τον πρωθυπουργό Σίνζο Αμπε, η Τουρκία τον Ταγίπ Ερντογάν και η Ισπανία τον πρίγκιπα Φίλιππο. Δεν φαίνονται όμως ικανοί να καθησυχάσουν τους φόβους των «αθανάτων».

Η Μαδρίτη μαστίζεται ακόμη από την οικονομική κρίση. Αν και η δήμαρχος της πόλης δήλωνε σε δημοσιογράφους στο Μπουένος Αιρες πως η χώρα παρουσιάζει ανάκαμψη, η εικόνα είναι διαφορετική. Βέβαια, στη συγκεκριμένη περίπτωση η Μαδρίτη αποτελεί τη σίγουρη λύση. Το 90% των εγκαταστάσεων υπάρχουν ήδη, η Ισπανία έχει πλούσια εμπειρία στις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις και επιπλέον η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας θα βοηθήσει τη χώρα.

Η Κωνσταντινούπολη προσπάθησε να προωθήσει την υποψηφιότητά της ως την πρώτη που θα μπορούσε να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς αγώνες σε δύο ηπείρους ταυτόχρονα. Αλλά τα γεγονότα του Ιουνίου στην καρδιά της πόλης κάθε άλλο παρά θα τη βοηθήσουν. Οι διαδηλώσεις που κόστισαν τη ζωή τεσσάρων ανθρώπων και άφησε χιλιάδες τραυματίες έπληξαν σημαντικά την εικόνα της Τουρκίας στα μάτια των «αθανάτων». Και σε αυτό έρχεται να προστεθεί ο κίνδυνος πολέμου στη γειτονική Συρία.

Οσο για το Τόκιο, είναι ακόμη στην επικαιρότητα για το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα, το οποίο απέχει 230 χλμ. από την πόλη. Οι αποκαλύψεις για τις διαρροές δεν ενθουσίασαν ιδιαίτερα τα μέλη της ΔΟΕ.

Πηγή: Reuters

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ