Πυρά Μπουτάρη στην κυβέρνηση: «Η κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας διέλυσε την πόλη» - iefimerida.gr

Πυρά Μπουτάρη στην κυβέρνηση: «Η κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας διέλυσε την πόλη»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Παρουσία του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη και του περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα, αστυνομικοί, λιμενικοί και πυροσβέστες έκαναν ένστολη διαμαρτυρία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Η απόφαση για την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας «διέλυσε την πόλη», σχολίασε ο Γ. Μπουτάρης.

Ανοίγοντας την αυλαία των κινητοποιήσεων στο πλαίσιο της 78ης ΔΕΘ, άνδρες και γυναίκες των σωμάτων ασφαλείας συγκεντρώθηκαν μπροστά από το Λευκό Πύργο και φωνάζοντας συνήθηματά κατά των περικοπών σε μισθούς και συντάξεις, πέρασαν έξω από τα γραφεία πολιτικών κομμάτων για να καταλήξουν στίς 20.00 έξω από το κτίριο του υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης.

Σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, εξέφρασε την αντίθεση της τοπικής αυτοδιοίκησης στις περικοπές στα σώματα ασφαλείας, αλλά και «στη φύλαξη των πόλεων και των χωριών μας από παρακρατικές ομάδες».

Επίθεση στην κυβέρνηση για την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας εξαπέλυσε ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης - μία απόφαση που όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, διέλυσε την πόλη, με αποτέλεσμα ολόκληρο το βάρος της αστυνόμευσης να πέφτει πλέον στα σώματα ασφαλείας.

Την πορεία των ένστολων ακολουθούσε μια διμοιρία των ΜΑΤ. Με απόφαση των ομοσπονδιών τους αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί θα πάρουν μέρος και στο συλλαλητήριο ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ το Σάββατο.

Φωτογραφία: fosphotos

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ