Τα «ρατσιστικά» προφυλακτικά που ξεσήκωσαν τη Γερμανία – Τα έστελνε ακροδεξιό κόμμα σε καμπάνια κατά των μεταναστών

Εναν απίστευτο τρόπο για να στραφεί κατά των μεταναστών στη Γερμανία βρήκε η νεολαία του ακροδεξιού κόμματος NPD. Εκαναν παραγγελία προφυλακτικών και τα έστελναν σε βουλευτές, κάνοντας εκστρατεία κατά των ξένων πολιτών, η οποία ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στη χώρα.

«Για ξένους και ορισμένους Γερμανούς», έγραφαν τα μαύρα κουτιά, στα οποία βρίσκονταν τα προφυλακτικά. Μέλη του Εθνικού Δημοκρατικού κόμματος- που έχει χαρακτηριστεί αντισημιτικό και ρατσιστικό από τις υπηρεσίες εσωτερικών πληροφοριών της χώρας- τα έστειλαν σε βουλευτές ως διαμαρτυρία για την «ανεξέλεγκτη» μετανάστευση.

Στο πακέτο υπήρχε και μία επιστολή, στην οποία η νεολαία του NPD διαμαρτυρόταν για τη μεταβολή της πληθυσμιακής σύστασης της Γερμανίας. «Δεν καταφέρνουμε να παράσχουμε τα θεμέλια για μια οικογενειακή πολιτική που θα σταματήσει τη δημογραφική καταστροφή του λαού μας», ανέφερε αυτή.

Το σύνθημα πάνω στο κουτί των προφυλακτικών θεωρείται ιδιαίτερα προσβλητικό στη Γερμανία καθώς ξυπνά μνήμες από τη ναζιστική εποχή, όταν το καθεστώς επιχειρούσε να ελέγξει τις γεννήσεις, ενθαρρύνοντας τους «καθαρόαιμους» Γερμανούς να κάνουν παιδιά και στειρώνοντας όσους δεν ανταποκρίνονταν στο πρότυπο αυτό.

Επειτα από τις διαμαρτυρίες, η κατασκευάστρια εταιρεία ζήτησε συγγνώμη και δεσμεύτηκε ότι θα δωρίσει 10.000 προφυλακτικά και όλα τα έσοδά της από την παραγγελία του NPD σε ένα γερμανικό ίδρυμα που μάχεται τον αντισημιτισμό και τον ακροδεξιό εξτρεμισμό.

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ