Επίορκοι στο υπουργείο Εσωτερικών: Ο ενας έδινε δουλειές στη σύζυγο του και ο άλλος έκανε διακίνηση λαθρομεταναστών - iefimerida.gr

Επίορκοι στο υπουργείο Εσωτερικών: Ο ενας έδινε δουλειές στη σύζυγο του και ο άλλος έκανε διακίνηση λαθρομεταναστών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο Πειθαρχικό Συμβούλιο στέλνει το υπουργείο Εσωτερικών δύο υπαλλήλους, εκ των οποίων ο ένας ως Προϊστάμενος Διεύθυνσης ανέθεσε από το «παράθυρο» έργο δήμου σε εταιρεία της οποίας μέλος είναι η σύζυγος του και προχώρησε και σε πλαστογραφία. Ο δεύτερος υπάλληλος είχε να εμφανισθεί τρεις μήνες στην εργασία του και είχε συλληφθεί στις ΗΠΑ για διακίνηση λαθρομεταναστών.

Στην αναφορά του υπουργείου, επισημαίνεται πως ο πρώτος υπάλληλος ο οποίος είναι Προϊστάμενος Διεύθυνσης, όχι μόνο προσπάθησε να αναθέσει έργο δήμου σε εταιρεία στην οποία εμπλέκεται η σύζυγος του πλαστογραφώντας την υπογραφή του δημάρχου, αλλά επιπρόσθετα όταν διενεργήθηκε ΕΔΕ και κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις, ζήτησε και τα...ρέστα καθυβρίζοντας την επιτροπή.

Στη δεύτερη περίπτωση, υπάλληλος του υπουργείου Εσωτερικών απουσιάζε από τα καθήκοντα από την 1η Μαΐου του 2013 μέχρι την 1η Αυγούστου του ίδιου έτους, ενώ παράλληλα είχε συλληφθεί στις ΗΠΑ στις 30 Απριλίου για διακίνηση δύο λαθρομεταναστών από την Αλβανία.

Πλέον, το Πειθαρχικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει και θα αποφασίσει για την ποινή που θα τους επιβληθεί.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών:

Στο Πειθαρχικό Συμβούλιο παραπέμπονται:

Α) Προϊστάμενος Διεύθυνσης του Υπουργείου διότι προέβη σε ενέργειες προκειμένου αναπτυξιακό έργο δήμου να ανατεθεί σε αναπτυξιακή εταιρεία στην οποία μετέχει ως μέλος σύζυγος του εν λόγω υπαλλήλου. Για να το πετύχει ανέλαβε χωρίς προηγούμενη άδεια και ενημέρωση της υπηρεσίας την προετοιμασία του φακέλου χρησιμοποιώντας μέσα της Υπηρεσίας και τη θέση που κατέχει. Σε διενεργούμενη ΕΔΕ από την υπηρεσία καλούμενος να παράσχει σχετικές εξηγήσεις άσκησε κριτική κατά των πράξεων προϊσταμένης αρχής χρησιμοποιώντας απρεπείς εκφράσεις. Η υπηρεσία επιλήφθηκε της υπόθεσης παραγγέλοντας τη διενέργεια ΕΔΕ μετά από καταγγελία - αναφορά του Δημάρχου ότι ο εν λόγω υπάλληλος πλαστογράφησε την υπογραφή του προκειμένου το συγκεκριμένο έργο να τύχει χρηματοδότησης από ευρωπαϊκό πρόγραμμα ενώ για το ποινικό σκέλος της υπόθεσης ο φάκελος στάλθηκε στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Β) Υπάλληλος του Υπουργείου για το πειθαρχικό παράπτωμα της αδικαιολόγητης αποχής από την εκτέλεση των καθηκόντων του για το χρονικό διάστημα από 1-5-2013 μέχρι 1-8-2013. Ο εν λόγω υπάλληλος, σύμφωνα με έγγραφο του Υπουργείου Εξωτερικών και αντίστοιχο του Προξενείου της Ελλάδας στην Ατλάντα των ΗΠΑ, συνελήφθη την 30η Απριλίου του 2013 στο Διεθνή Αερολιμένα της Ατλάντα προσπαθώντας να περάσει παράνομα δυο Αλβανούς υπηκόους στο αμερικανικό έδαφος οι οποίοι έφεραν ελληνικά διαβατήρια,. Σε βάρος του εν λόγω υπαλλήλου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη από το αρμόδιο περιφερειακό δικαστήριο των ΗΠΑ, έχει προφυλακισθεί και έχει ορισθεί δικάσιμος για τις 7-10-2013.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ