Συνταγή για πατατοσαλάτα -Οταν ένα ταπεινό φαγητό απογειώνεται [εικόνες]

Μη φανταστείτε καμιά σαλάτα βουτηγμένη σε μαγιονέζες και σάλτσες. Μη φανταστείτε επίσης ότι θα συνοδεύει άλλα πιάτα, σαν συμπλήρωμα. Ολα αυτά εκτινάσσουν τις θερμίδες στα ύψη και παχαίνουν ανεπιστρεπτί.

Η δική μου συνταγή αφορά μια πατατοσαλάτα κύριο πιάτο. Νόστιμη και αρχοντική.

Υλικά

  • 4-5 πατάτες σφιχτές, όχι ασπρουλιάρες Αιγύπτου αλλά ελληνικές ποιότητας
  • ελαιόλαδο
  • Χυμός λεμονιού
  • Χοντρό αλάτι
  • Μαϊντανός
  • 1 κρεμμύδι
  • Τριμμένο θυμάρι

Εκτέλεση

  • Βράζετε τις πατάτες σε νερό χωρίς αλάτι
  • Αν οι πατάτες είναι μικρές, βράστε τις με τη φλούδα, πλυμμένες
  • Οταν βράσουν τις ξεφλουδίζετε και τις κόβετε σε κομμάτια
  • Προσθέστε χοντρό αλάτι, το κρεμμύδι σε ροδέλες, ελαιόλαδο, θυμάρι
  • Φάτε μόνο αυτό το φαγητό, ειδικά αν είναι βράδυ. Εχει 0 θερμίδες, παχαίνει όμως λόγω του άμυλου αν φάτε πολύ, ή αν φάτε κι άλλα πράγματα.

Μια συμβουλή: Μασήστε αργά την πατατοσαλάτα σας, γευτείτε την απόλαυση που δίνει το λάδι και το θυμάρι. Δεν χρειάζεστε συνοδευτικά!

Αν θέλετε κάτι παραπάνω από τη σαλάτα σας, τότε βάλτε τη φαντασία σας να δουλέψει:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ