Ενας κυνηγός προκάλεσε την πυρκαγιά που κατέκαψε την Καλιφόρνια - iefimerida.gr

Ενας κυνηγός προκάλεσε την πυρκαγιά που κατέκαψε την Καλιφόρνια

Αποκαλύφθηκε η αιτία της πυρκαγιάς στην Καλιφόρνια
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η γιγάντια πυρκαγιά που κατέκαψε το Εθνικό Πάρκο Γιοσεμιτ και τις γύρω περιοχές στο Σακραμέντο της Καλιφόρνια, ξεκίνησε από ένα λάθος, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη η Δασική Υπηρεσία των ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, η υπηρεσία αναφέρει ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε από μία μικρή εστία που άναψε παράνομα ένας κυνηγός στην περιοχή, ωστόσο όπως ανακοινώθηκε, δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι ο συγκεκριμένος κυνηγός εμπλέκεται σε παράνομη καλλιέργεια ινδικής κάνναβης, την οποία αρχικά οι πυροσβέστες είχαν θεωρήσει ως πιθανή αιτία της φωτιάς .

Προς το παρόν δεν έχει γίνει καμία σύλληψη και το όνομα του κυνηγού δεν έχει ανακοινωθεί, εν αναμονή περαιτέρω έρευνας, σύμφωνα με τη Δασική Υπηρεσία .

Η Δασική Υπηρεσία αναφέρει πώς η παράνομη φωτιά σε ένα απομακρυσμένο φαράγγι του Εθνικού Δάσους Stanislaus ξέφυγε από τον έλεγχο του κυνηγού στις 17 Αυγούστου. Λόγω του υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς σε ολόκληρη την περιοχή , η Δασική Υπηρεσία είχε απαγορεύσει ρητά ,μία εβδομάδα πριν, να ανάβουν φωτιές στην περιοχή

«Δεν πρόκειται να δώσουμε περισσότερες πληροφορίες, όσο η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη», δήλωσε ο Ρέι Μούνει , εκπρόσωπος της Δασικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ.

«Οι ερευνητές δεν θα ανακοινώσουν αν παραδόθηκε μόνος του ο κυνηγός ή οχι» αναφέρει ο Μούνει. «Οταν ολοκληρωθεί η έρευνα , το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ θα αποφασίσει τι θα ανακοινωθεί»

Η μεγάλη πυρκαγιά έκαψε περίπου 371 τετραγωνικά μίλια αποτελώντας μία από τις μεγαλύτερες πυρκαγιές στην ιστορία της Καλιφόρνια και η επιχείρηση κατάσβεσης κόστισε περισσότερα από 81 εκατομμύρια δολάρια.

Αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι καταστράφηκαν 111 κτίρια , μεταξύ των οποίων και 11 σπίτια.

Η φωτιά έχει αναχαιτιστεί τώρα κατά 80%.

Η μεγαλύτερη καταγεγραμμένη πυρκαγιά στα χρονικά της Καλιφόρνιας προκλήθηκε το 2003 στον Εθνικό Δρυμό του Κλίβελαντ ανατολικά του Σαν Ντιέγκο , από έναν αρχάριο κυνηγό ελαφιών που χάθηκε και έβαλε φωτιά ως σήμα με την ελπίδα να διασωθεί .

Ο Σέρτζιο Μαρτίνεζ, καταδικάστηκε σε 960 ώρες κοινωφελούς εργασίας το 2005, ενώ η φωτιά που προκάλεσε έκαψε 430 τετραγωνικά μίλια , προκάλεσε 15 θανάτους και κατέστρεψε περισσότερα από 2.200 σπίτια .

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ