Το κύμα συνταξιοδοτήσεων δυσκολεύει την εκκαθάριση των δηλώσεων, λέει το ΥΠΟΙΚ - iefimerida.gr

Το κύμα συνταξιοδοτήσεων δυσκολεύει την εκκαθάριση των δηλώσεων, λέει το ΥΠΟΙΚ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η αύξηση του αρθμού των συνταξιοδοτήσεων τον τελευταίο χρόνο δυσκολεύει τον έλεγχο και την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων, υποστηρίζει το ΥΠΟΙΚ σε ανακοίνωσή του σχετικά με τις πληρωμές των φόρων εισοδήματος και ακίνητης περιουσίας.

Με την αλλαγή του τρόπου υποβολής των δηλώσεων εξάλλου (ηλεκτρονική υποβολή), χειρόγραφα υποβλήθηκαν στις ΔΟΥ μόλις 25.000 δηλώσεις, έναντι 1,1 εκατ. πέρυσι.

Όσο για τον αρθμό των φορολογουμένων που καλούνται για προσκόμιση δικαιολογητικών είναι 300.000, ενώ όπως εκτιμά το υπουργείο, αν ακολουθείτο το ίδιο σύστημα με πέρυσι, θα έπρεπε να προσέλθουν 550.000 φορολογούμενοι.

Σύμφωνα πάντα με το υπουργείο Οικονομικών, η επιβάρυνση του φόρου εισοδήματος εφέτος είναι σημαντικά μειωμένη σε σχέση με πέρυσι (3,5 δισ. περίπου έναντι 7,5 δισ.), ενώ η επιβάρυνση του Φόρου Ακίνητης περιουσίας έχει επιμεριστεί στο μεγαλύτερο δυνατό αριθμό δόσεων (7). Την ίδια ώρα «τρέχει» και η τελευταία ρύθμιση που θεσμοθετήθηκε πρόσφατα για διευκόλυνση των φορολογουμένων στην αποπληρωμή των οφειλών τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ