Πώς κατάφερε να αυτοκτονήσει ο απαγωγέας - βιαστής του Κλίβελαντ Αριέλ Κάστρο - iefimerida.gr

Πώς κατάφερε να αυτοκτονήσει ο απαγωγέας - βιαστής του Κλίβελαντ Αριέλ Κάστρο

Ετσι αυτοκτόνησε ο απαγωγέας του Κλίβελαντ Αριέλ Κάστρο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το σωφρονιστικό σύστημα του Οχάιο εξετάζει πώς ο απαγωγέας του Κλίβελαντ Αριέλ Κάστρο, ίσως η πιο διαβόητη προσωπικότητα που συνελήφθη τα τελευταία χρόνια, κατάφερε να κρεμαστεί με το σεντόνι του, παρόλο που βρισκόταν σε αυστηρή προστατευτική επιτήρηση .

Ο Κάστρο καταδικάστηκε πριν ένα μήνα σε ισόβια κάθειρξη για την απαγωγή και 10ετη φυλάκιση των τριών γυναικών στο σπίτι του στο Κλίβελαντ, ωστόσο κατάφερε να αυτοκτονήσει την Τρίτη το βράδυ, παρόλο που έκαναν έλεγχο στο κελί του κάθε 30 λεπτά .

Ο διευθυντής των φυλακών Γκάρι Μορ διέταξε δύο έρευνες για την υπόθεση: Η πρώτη θα εξετάσει τις συνθήκες της αυτοκτονίας όπως συνηθίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις, ενώ η δεύτερη είναι η εξέταση της ιατρικής και ψυχικής κατάστασης του Κάστρο και κατά πόσο σχετίζονται με την αυτοκτονία του.

Ο 53χρονος Κάστρο, βρισκόταν σε ένα κελί μόνος του όπου γινόταν έλεγχος κάθε 30 λεπτά. Ωστόσο οι εμπειρογνώμονες αναφέρουν ότι εφόσον ο Κάστρο κατάφερε να κρύψει τα εγκλήματά του για τόσο πολύ καιρό , κατά πάσα πιθανότητα θα ήταν σε θέση να αποκρύψει τυχόν τάσεις αυτοκτονίας από τουςδεσμοφύλακες του.

Η φυλακή όπου Castro κρεμάστηκε , το λεγόμενο «κέντρο υποδοχής για τους νεοαφιχθέντες τροφίμους» φιλοξενεί 1800 κρατούμενους ενώ είναι σχεδιασμένοι για μόλις 900 σύμφωνα με τα στοιχεία του κράτους.

Οπως εξηγεί ο Τιμ Σάφερ, επικεφαλής ασφάλειας στη φυλακή του Οχάιο «Η πίεση εκεί είναι μεγάλη και οι επιθέσεις μεταξύ κρατουμένων, αλλά και οι αυτοκτονίες συχνό φαινόμενο και δεν είναι εύκολο να αποτραπούν.»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ