Σοκ από το Spiegel: Εγινε «λάθος» στη δοσολογία των χημικών στην επίθεση στη Δαμασκό - iefimerida.gr

Σοκ από το Spiegel: Εγινε «λάθος» στη δοσολογία των χημικών στην επίθεση στη Δαμασκό

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε «λάθος» στη δοσολογία του αερίου σαρίν οφείλεται ο βαρύς απολογισμός θυμάτων μετά την επίθεση στις 21 Αυγούστου στη Δαμασκό με χημικά, υποστηρίζουν οι γερμανικές υπηρεσίες πληροφοριών, οι οποίες αποκλείουν το ενδεχόμενο να πραγματοποίησαν την επίθεση οι αντάρτες.

Σύμφωνα με εμπιστευτική παρουσίαση του επικεφαλής της γερμανικής υπηρεσίας πληροφοριών BND Γκέρχαρντ Σίντελ την οποία δημοσιεύει το περιοδικό Spiegel, μόνο οι εμπειρογνώμονες του καθεστώτος Άσαντ οι οποίοι έχουν στην κατοχή τους ουσίες όπως το αέριο σαρίν, είναι ικανές να το αναμείξουν και να το χρησιμοποιήσουν χάρη σε μικρούς πυραύλους διαμετρήματος 107mm, τους οποίους διαθέτουν εν αφθονία.

Κατά την παρουσίασή του, ο Σίντλερ επικαλέσθηκε μια τηλεφωνική συνομιλία που υπεκλάπη ανάμεσα σε ανώτερο αξιωματούχο της λιβανικής σιιτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ, παραδοσιακής συμμάχου της Συρίας και ενός ιρανού διπλωμάτη.

Σύμφωνα με το Spiegel, o αξιωματούχος της Χεζμπολάχ απέδωσε την επίθεση στον Ασαντ και τόνισε ότι ο Σύρος πρόεδρος «έχασε τον έλεγχο των νεύρων του» και διέπραξε ένα «σοβαρό σφάλμα» δίνοντας εντολή για την επίθεση αυτή με τα χημικά όπλα.

Ωστόσο ο Σίντλερ, επεσήμανε πως θεωρεί πιθανό μια λάθος δοσολογία να ευθύνεται για τον ιδιαίτερα βαρύ απολογισμό της επίθεσης με χημικά κατά της Δαμασκού στις 21 Αυγούστου, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο να πραγματοποίησαν την επίθεση οι αντάρτες.

Το νέο αυτό στοιχείο μπορεί να δώσει άλλη βαρύτητα στη συζήτηση για μια πιθανή στρατιωτική επέμβαση καθώς ενισχύει την θεωρία ότι το καθεστώς της Δαμασκού ευθύνεται για την επίθεση, υπογραμμίζει το Spiegel.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ