Φιλελεύθερη επικράτηση με …ολίγη από Δεξια - iefimerida.gr

Φιλελεύθερη επικράτηση με …ολίγη από Δεξια

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε μια προσπάθεια να κρατήσει τις ισορροπίες μεταξύ της πλειοψηφούσας φιλελεύθερης πτέρυγας του κόμματος της αλλά να συμπεριλάβει και στελέχη που κινούνται «δεξιότερα» η Ντόρα Μπακογιάννη ανακοίνωσε τους νέους τομεάρχες της Δημοκρατικής Συμμαχίας αλλά και τους επικεφαλής των Γραμματείων.

Στις λίστες εκτός των βουλευτών της ΔΗΣΥ περιλαμβάνονται αρκετά στελέχη προερχόμενα από τη Νέα Δημοκρατία αλλά και από το... ΠΑΣΟΚ (εκσυγχρονιστικό και μη). Έτσι, στον τομέα Εξωτερικών υπεύθυνος (μαζί με την ίδια τη Ντόρα) εμφανίζεται ο πρέσβης ε.τ Αριστείδης Αγαθοκλής ο οποίος διετέλεσε Γραμματέας στο υπουργείο Εξωτερικών επί των ημερών της . Στον νευραλγικό τομέα της Οικονομίας επικράτησαν οι όχι και τόσο δημοφιλείς απόψεις του Θ. Σκυλακάκη ο οποίος ανέλαβε τομεάρχης (αν και δεν έχει πολλούς φίλους στη ΔΗΣΥ ,αλλά την απόλυτη εμπιστοσύνη της ίδια της κυρίας Μπακογιάννη). Στον τομέα Περιβάλλοντος επελέγη ο πρώην ευρωβουλευτής και παλιός συνεργάτης του Μιλτιάδη Εβερτ Αντώνης Τρακατέλης ενώ ένας άλλος πρώην ευρωβουλευτής, ο Γ. Δημητρακόπουλος ανέλαβε τον Τομέα Εθνικής Άμυνας. Ο προερχόμενος από το χώρο του ΠΑΣΟΚ αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου Κώστας Ζώρας ανέλαβε τον τομέα Λειτουργίας των Θεσμών ενώ η νέα και δυναμική δικηγόρος Νίκη Αραμπατζή τον τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ανάμεσα στους τομεάρχες ξεχωρίζει και η Γεωργία Ζαφειροπούλου που ανέλαβε τον τομέα κοινωνικών φορέων και εθελοντισμού. Πρόκειται για την αδελφή του Γρηγόρη Ζαφειρόπουλου, πρώην δημάρχου Χαλανδρίου και υποψηφίου αντιπεριφερειάρχη με τον συνδυασμό Κικίλια στην Περιφέρεια Αττικής. Επίσης ο Σέργιος Τσίφτης, από τα πιο δυναμικά στελέχη του Οργανωτικού επί προεδρία Κώστα Καραμανλή στη ΝΔ και στενός συνεργάτης επί σειρά ετών του Γιάννη Κεφαλογιάννη ανέλαβε τον τομέα Κανονισμών λειτουργίας του κόμματος.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η σύνθεση των επικεφαλής των Γραμματειών όπου ο πιο στενός και αποτελεσματικός συνεργάτης της Ντόρας, ο Δημήτρης Ζαφειριάδης, ανέλαβε τον νευραλγικό τομέα του Πολιτικού Σχεδιασμού, η γνωστή δικηγόρος Χρύσα Σαλαβράκου την Γραμματεία Γυναικών και ο σύζυγος της, πρώην βουλευτής Θεόδωρος Δαμιανός, την Γραμματεία Παραγωγικών Φορέων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ